Aan boord van de African Mercy, beeld Mercy Ships
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET MERCY SHIPS

 

5 redenen om vrijwilliger te worden bij Mercy Ships

Een positievere kijk op de wereld, meer energie, minder depressieve gevoelens, een beter slaapritme, een beter immuunsysteem… Er zijn talloze onderzoeken gedaan op het gebied van vrijwilligerswerk en hoe vrijwilligerswerk invloed heeft op je persoonlijke en geestelijke gezondheid. Maar waarom je juist moet kiezen voor vrijwilligerswerk bij Mercy Ships? Lees hieronder de 5 belangrijkste redenen.

Mercy Ships maakt chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, op en rond de grootste ziekenhuisschepen ter wereld. Dankzij de inzet van honderden vrijwilliger-professionals ontvangen jaarlijks duizenden mensen in Afrika een gratis operatie of medische behandeling, en worden gezondheidswerkers ter plaatse getraind.

1. Je geloof handen en voeten geven
Deze staat natuurlijk op nummer 1. Bij Mercy Ships werken we vanuit de kernwaarde ‘God liefhebben’ en dit staat centraal in al het werk wat we doen. We helpen iedere patiënt vanuit die overtuiging en op die manier kan jij je geloof uitdragen.

2. Verbreden van werkervaring
Het mooie van Mercy Ships is dat je (meestal) vanuit je eigen vakgebied kan werken. Zo kan je ook echt een professionele ontwikkeling doormaken, want je leert te werken in een hele andere omgeving, met hele andere mensen en in een heel ander land.

3. Omgaan met verschillende culturen
Op het schip tref je een rijke diversiteit aan culturen. De vrijwilligers zijn namelijk uit meer dan 150 landen afkomstig. En hoe fantastisch is het dat je met al die verschillende culturen samen kan werken en van iedere cultuur kan leren. Zo verrijk je je wereldbeeld en je wereldkennis.

4. Echte waardering voor je werk
De patiënten die we mogen helpen aan boord van de Africa Mercy hebben vaak de hoop al opgegeven. Sommige geloven zelfs dat ze vervloekt zijn. En als ze dan een levensveranderende operatie hebben gekregen, dan zie je die oprechte dankbaarheid en waardering in hun ogen. En iedereen aan boord, van kok tot matroos en van arts tot schoonmaker, heeft daar aan bijgedragen!

5. Vriendschappen voor het leven
Aan boord werk je heel intensief samen met verschillende vrijwilligers. Maar gelukkig heb je ook voldoende vrije tijd en dit wordt aan boord vaak gebruikt voor gezamenlijke spelletjes, Bijbelstudies, koffiepauzes en nog veel meer. Die intensieve samenwerking én de gezellige momenten scheppen de mooiste (internationale) vriendschappen.

Wil je meer weten over wat vrijwilligerswerk bij Mercy Ships voor jou kan betekenen, en wat jij voor Mercy Ships kan betekenen? Laten we kennismaken! Meld je aan voor een online introductieavond.

Beeld: Mercy Ships