Marian startte als Manager Audit bij Visser & Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET VISSER & VISSER

 

Marian kiest voor werk én gezin: "Ik voelde daarin geen enkele druk"

Vertrouwen krijgen van je werkgever, ook als het om je gezin gaat. Voor Marian gaf dat dé doorslag om bij Visser & Visser aan de slag te gaan. In maart 2020 startte ze als Manager Audit op vestiging Dordrecht: “Ik vond het belangrijk dat ik vrijheid kreeg, zeker nu de kinderen klein zijn.

‘Kiezen tussen werk en gezin: Lastige keuze of waarom kiezen? Allebei!’ Marian kiest voor optie twee. “Voor mij is het eigenlijk geen keuze. Ik vind mijn gezin heel belangrijk, maar datzelfde geldt voor mijn werk. Het gaat erom hoe je het combineert.” Tijdens haar sollicitatiegesprek was de mogelijkheid tot parttime kunnen werken een voorwaarde. “Ik werkte hiervoor bij een ander accountantskantoor waar ik ook parttime werkte. Het was voor mij in eerste instantie een vraagteken hoe de combinatie tussen werk en gezin bij Visser & Visser zou zijn, maar tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik al dat ik geen problemen hoefde te verwachten. Men stond er meteen voor open en ik voelde daarin geen enkele druk.”

“Als je kunt aangeven wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt, dan ben je al een heel eind."

Het gesprek voeren
Het afgelopen jaar heeft voor Marian alleen maar onderstreept dat Visser & Visser een werkgever is die met je meedenkt. “Als je kunt aangeven wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt, dan ben je al een heel eind. Het gesprek met elkaar kunnen voeren is heel belangrijk. In coronatijd was het met een gezin ook echt een extra uitdaging voor mij. Ik heb werkelijk geen enkel moment het gevoel gehad dat er getwijfeld werd aan mijn werkzaamheden of werktijden. De vraag was eerder: gaat het goed, kun je het aan en waarin kunnen we je ondersteunen? Dat geeft wat mij betreft wel aan hoe deze organisatie naar haar medewerkers kijkt.”

Vertrouwen en waardering
Wat Marian waardeert is het feit dat ze het vertrouwen krijgt van de organisatie in de manier waarop ze haar werkzaamheden en tijd indeelt. “Als je kinderen hebt, dan komt het voor dat je onder werktijd weg moet voor bepaalde afspraken. Als ik dan om 16:00 uur vertrek is er niemand die vraagt wanneer ik het laatste uur werk. Je krijgt het vertrouwen dat het werk dat bij jou ligt gedaan wordt. Uiteraard weten we van elkaar waar we mee bezig zijn, maar het vertrouwen is er.”

"Waardering doet zoveel met je"

Hoewel busy season ook wel eens een uitdaging is. “Dan wordt er ook wel flexibiliteit van je gevraagd. Ik vind dat als je flexibiliteit van je werkgever vraagt, moet je ook iets teruggeven. Belangrijk is dat alles bespreekbaar blijft en je je gewaardeerd voelt. Er wordt echt wel eens wat extra van je gevraagd, maar als daar waardering, begrip en ondersteuning tegenover staan, zit je er al heel anders in. Waardering doet zoveel met je. Het zorgt er ook voor dat je gemotiveerd blijft. Ik heb Visser & Visser daarin echt als een attente werkgever leren kennen. Regelmatig ontvang je een leuke attentie of een motiverend filmpje vanuit directie.”

Visser & Visser is op zoek naar mensen die keuzes durven maken. Mensen zoals Marian. Weet jij ook wat je wilt? Laat het ons weten. Maak je keuze op jebentwatjekiest.nl en ontvang gratis de internationale bestseller De Keuze van Edith Eva Eger.