tuinhommel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

21 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Wilkin van de Kamp geniet van Gods schepping: "Een huzarenstukje"

Voorganger Wilkin van de Kamp heeft zondagmiddag tuinhommels bestudeerd en gefilmd. "Wist je dat hommelbijen hoger dan de Mount Everest kunnen vliegen? Een huzarenstukje, als je weet dat de ijle lucht het bijna onmogelijk maakt om op zulke hoogtes te vliegen", schrijft hij via zijn Facebookpagina.

"En wist je dat ze alleen kunnen vliegen als de vleugelspieren voldoende zijn opgewarmd? Om precies te zijn dienen de spieren minimaal 30 graden celsius te zijn, voordat de vleugels kunnen worden gebruikt om te vliegen. Een hommel kan tot 300 keer per seconde de vleugels op en neer bewegen. Een waar mirakel deze hommels in onze achtertuin."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En dat is dan 'nog maar' een hommel, in de zichtbare schepping! Hoe oneindig grootser is de luister van God in de geestelijke wereld. Paulus kon er geen woorden voor vinden!

Zou fijn zijn als we ons op dit platform meer hiermee bezig zouden gaan houden dan steeds maar weer met Israël, erfzonde, uitverkiezing, plaats van de vrouw in de gemeente, kinderdoop en alle andere 'religieuze stokpaardjes' met hun 'tekstridders', die elkaar toch nooit iets willen toegeven. Maar misschien doe ik daar zelf ook wel teveel aan mee ...