voorganger Antwon M. Funches Sr.
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2021 door Redactie

Voorganger twee dagen na beschuldiging van seksueel misbruik weer op de kansel

De Amerikaanse voorganger Antwon M. Funches Sr. blijft ondanks zijn beschuldiging van seksueel misbruik van een gemeentelid voorgaan in de St. Paul Baptist Church in Freeport, Illinois. Het gemeentelid stapte naar de politie en de voorganger werd gearresteerd op grond van de beschuldiging. Funches betaalde de borgsom en stond twee dagen na zijn arrestatie weer op de kansel, meldt de Christian Post.

Het anonieme slachtoffer deed een melding van seksueel misbruik nadat hij of zij met de voorganger meereed naar een gemeentelid om hier te helpen met een koelkastreparatie. Volgens het slachtoffer was er sprake van grensoverschrijdend gedrag tijdens de autorit op 18 juni. "Hij was mijn voorganger en ik vertrouwde hem volledig. Ik heb het niet verdiend om zo behandeld te worden", aldus het slachtoffer. Het slachtoffer stapte op 8 juli naar de lokale politie in Freeport. Een dag later werd Funches gearresteerd. De voorganger betaalde een borgsom van 750 dollar en werd op 9 juli vrijgelaten.

Twee dagen later sprak Funches tijdens de zondagochtenddienst over Romeinen 8 vers 28. Hier staat in de Herziene Statenvertaling: 'En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.' In zijn prediking zei hij niets over zijn arrestatie.

Zowel de voorganger als zijn woordvoerder laten niets los over de arrestatie. "De arrestatie en beschuldigingen zijn niet onze zaak, maar die van de politie", aldus de woordvoerder van de Amerikaanse baptistengemeente.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Niet om deze voorganger - want ik weet uiteraard niet of hij schuldig of onschuldig is - maar als er één ding is waar niet-christendom op aankijken, van verdenken en van beschuldigen, dan is dat misbruik. Dan zijn ze verder nergens meer in geïnteresseerd, want, "de kerk, dat is misbruik".

Als er dus IETS is waar alle christenen zich, naast de onmiddellijk voor de hand liggende reden, verre van moeten houden, dan is dat misbruik.

Je beschadigt Gods werk er enorm mee.
C
(waar niet-christenen, het christendom op aankijken)