rellen zuid-afrika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2021 door Redactie

Kerken helpen slachtoffers rellen Zuid-Afrika: "Daklozen zijn opgestookt"

Door het geweld, plunderingen en brandstichtingen in Zuid-Afrika vielen er in de afgelopen dagen minstens 212 doden. In deze tijd van onrust en verdriet doet de vereniging van evangelicale kerken in Zuid-Afrika (TEASA) een gebedsoproep voor 'rust en vrede', meldt Evangelical Focus. De christenen helpen slachtoffers en armen die te maken hebben met het geweld van de rellen.

Het conflict in Zuid-Afrika laaide op na de arrestatie van voormalig president Jacob Zuma. Het is de grootste golf van geweld sinds de apartheidstrijd. Zuid-Afrika kent grote sociale ongelijkheid. Veel mensen zijn dakloos en voelen zich genoodzaakt tot criminaliteit om in hun levensonderhoud te voorzien. "Daklozen en armen hebben toegegeven dat ze zijn opgestookt. Er werd tegen hen gezegd dat ze kunnen pakken wat ze willen en de politie geen actie tegen hen zal ondernemen. Wat heeft geleid tot de enorme plunderingen", aldus de reactie van TEASA.

De Zuid-Afrikaanse kerken proberen juist deze armen en daklozen te helpen. TEASA geeft aan een licht te zijn voor hun omgeving in deze duistere en onrustige periode door eten uit te delen aan armen en mensen die geen toegang meer hebben tot supermarkten, omdat deze gesloten of geplunderd zijn en wegen voor bevoorrading zijn afgezet door de rebellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen