Dominee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2021 door Patrick Goede

Dominee 'weggepest' na zingen van lied zonder mondkapje: "Geschokt door klachten"

Dominee Charlie Boyle zegt dat hij weggepest wordt vanwege het overtreden van de coronamaatregelen in de Anglicaanse kerk. Op dit moment loopt er een onderzoek naar zijn handelen vanwege een aantal klachten en hangt hem een disciplinaire straf boven het hoofd. De klachten gaan onder andere over het niet dragen van een mondkapje tijdens het zingen en het omhelzen van iemand buiten het eigen huishouden, meldt Christian Today

Tijdens het zingen van een lied met Pasen heeft de dominee geen mondkapje op. Naar eigen zeggen heeft hij een uitzonderingspositie vanwege zijn astma, maar probeert hij uit solidariteit het mondkapje zoveel mogelijk te dragen. Op een video waarin de pastor tijdens de eucharistie zingend met gitaar voor in de kerk staat, is te zien dat de vrouw naast hem overigens ook geen mondkapje draagt.

"Tijdens de pandemie zijn kerken door toedoen van de overheid plaatsen van verdeeldheid en angst geworden. In plaats van plekken van gebed, aanbidding en toevlucht, zoals het zou moeten zijn. Ik ben geschokt dat één van de klachten zelfs is dat ik Bijbels de kerk in heb gebracht", zegt Boyle.

De Bijbels zouden uit de kerk zijn gehaald zodat niet iedereen eraan zou zitten. Daar was Boyle het vermoedelijk niet mee eens. De uitvoerend directeur van de Christian Legal Centre, Andrea Williams, vindt het maar niks dat het handelen van Boyle wordt onderzocht. "Het kan toch niet zo zijn dat een gepassioneerd leider die veel mensen inspireert en jonge mensen de kerk binnen heeft gehaald weggepest wordt?"

De diaconie van Salisbury die de klachten onderzoekt, geeft geen commentaar en wil de kwestie in alle vertrouwelijkheid bespreken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
De kop boven het artikel luidt: Dominee 'weggepest' na dragen mondkapje tijdens zingen lied.

Maar het punt is nu juist dat hij geen mondkapje droeg.
P
Je hebt helemaal gelijk. Is gecorrigeerd. Bedankt voor de oplettendheid!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)