Pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2021 door Patrick Goede

Pastor die 21 keer gestoken werd met slagersmes vergeeft aanvaller: "God hield mij in leven"

Maar liefst 21 keer werd pastor Russ Smethers gestoken op de avond van 8 maart. Hij had verwondingen in zijn nek, hoofd, arm en borst. Toch vergaf de voorganger de aanvaller direct na de aanval. "God hield mij in leven en maakte mij een beter persoon door dit hele proces heen", vertelt de pastor bij CBN News.

"Ik vergaf hem nog diezelfde avond terwijl ik in het traumacentrum lag. Mensen moeten dat doen, je kunt zoiets je niet laten tegenhouden om verder te gaan in je leven. Een negatieve benadering gaat je niet verder helpen, dat infecteert je lichaam als een virus. Je gaat het niet vergeten maar je moet vergeven", aldus de voorganger.

Hij vervolgt: "God sprak tot mij die avond en zei: 'Je gaat nu door een moeilijke tijd maar je sterft niet vanavond'. Het hielp mij maar God sleepte mij er doorheen. Het was allemaal zijn verdienste. God deed dit mij niet aan. Het was de vrije wil van de man om mij neer te steken", zegt Smethers die blij is dat de aanvaller die kampt met psychische problemen nu in een "veilige omgeving" terecht is gekomen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen