Ds. M. C. Schreur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. M. C. Schreur aanvaardt beroep hervormd Ouddorp

Na zeven jaar neemt ds. M. C. Schreur (foto) afscheid van de hervormde gemeente in Harskamp. De predikant heeft een beroep uit Ouddorp aanvaard. Deze gemeente was sinds twee jaar vacant vanwege het overlijden van ds. C. van den Berg.

Ook de protestantse gemeente in 's Gravenzande verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. K. Hage heeft het beroep aanvaard en neemt binnenkort afscheid van zijn gemeente in Breukelen. In de Dorpskerk volgt Hage de vorig jaar naar Overberg vertrokken ds. A. L. de Kwaadsteniet op.

In de gereformeerde kerk (PKN) in Bergambacht gaat ds. R. B. ten Hoopen als gemeentepredikant aan de slag. De predikant uit Den Haag volgt daar ds. A. J. Schumacher-Nap op. Ds. D. Wijmenga verlaat de protestantse gemeente uit Wommels-Hijdaard. De predikant aanvaardt als een beroep van de gereformeerde kerk (PKN) in Vollenhove.

Dhr. L. J. Blees heeft twee beroepen ontvangen. De hulppredikant uit Driesum kan als kerkelijk werker aan de slag in de hervormde gemeente in Wijnjewoude of Dorkwerd. Protestantse gemeente De Voorhof in Kesteren ziet ds. H. W. Bouwman graag komen. Ds. S. A. F. Hofstra denkt na over een vertrek naar de protestanste gemeente in Leek-Oldebert. En de protestantse gemeente in Noordlaren-Glimmen brengt een beroep uit op ds. F. S. Karelse.

Ds. M. C. Stehouwer blijft verbonden aan de hervormde gemeente in Wijngaarden. De predikant heeft bedankt voor een beroep uit Houten. Daar zoekt de gemeente een opvolger voor de eerder dit jaar naar Zoetermeer vertrokken ds. P. Baas.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen