Biddende christen in India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2021 door Redactie

SGP en CU vragen ook Brussel om onderzoeksmissie christenen India

SGP, CU en meerdere partijen verzoeken nu ook de Europese Commissie om een onderzoeksmissie naar India. Aanleiding zijn de hernieuwde berichten over toenemend geweld tegen christenen en andere religieuze minderheden in India. Europarlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP) meldde dat maandag, op basis van een rapport over India door de London School of Economics dat is opgesteld in opdracht van organisatie Open Doors. 

Christenen in India ondervinden er systematisch geweld, doodslag en brandstichtingen. Ze zijn het slachtoffer van hindoe-nationalisten. Ook andere religieuze minderheden zijn het slachtoffer. 

Eerder vroegen partijleiders Kees van der Staaij (SGP) en Gert-Jan Seegers (CU) aan minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) om een internationaal onderzoek. "Helaas heeft India nog amper geloofsvrijheid", zegt Ruissen. "Mensenrechten moeten een voorwaarde zijn voor elk Europees hulp- of handelsverdrag met India. We vragen ook EU-steun voor eventuele onderzoeksmissies naar het geweld tegen minderheden in India. Bijvoorbeeld de Verenigde Naties kunnen zo'n onderzoeksmissie leiden."

Ruissen stelde de zaak aan de orde door middel van schriftelijke vragen. Die zijn mede ondertekend door Europarlementsleden Peter van Dalen (CU), Carlo Fidanza (Fratelli d'Italia) en Cristian Terhes (PSD Roemenië)

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen