onrecht India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2021 door Patrick Goede

Christelijke vader, zoon en dochter in elkaar geslagen door radicale hindoes daarna aangeklaagd

In India is de 23-jarige Anamika Gautam lastiggevallen en belaagd met bamboestokken door vier radicale hindoes. Haar vader en broer schoten te hulp maar werden vervolgens ook geslagen. "Ze zeiden dat mijn familie mensen gedwongen bekeerde. Ze spraken vloeken over mij uit, sloegen mij en betastten mij ongewenst", vertelt Anamika bij Morning Star News.

Zoals helaas vaker het geval is bij geweld van hindoes tegen christenen in India werd de aangifte van de drie tegen de aanvallers niet serieus genomen. Sterker nog, er loopt nu een zaak tegen de vader en zoon omdat ze door de aanvallers zijn aangeklaagd. Daarbij is waarschijnlijk iemand uit hun eigen kerkelijke gemeente onder druk gezet om tegen hen te getuigen. 

"Deze vrouw zegt dat ze onder bedreiging gedwongen is om zich te bekeren en beschuldigt mijn vader en broer ervan dat ze mij de kleren van het lijf getrokken en aangerand hebben. Het is schokkend dat iemand die diezelfde dag nog met ons bad zo onder druk wordt gezet door haar familie", aldus Anamika. "Ze was niet in de buurt aan het werk die dag maar zou het schreeuwen toch gehoorden hebben."

Haar vader werd, ondanks zijn verwondingen, gevangengezet en een dag later weer vrijgelaten vanwege het risico op een "coronabesmetting". De aanvallers lijken vrijuit te gaan. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen