Universiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2021 door Patrick Goede

Gerechtshof bepaalt dat gelovigen gediscrimineerd werden op Universiteit Iowa

Volgens een gerechtshof in Amerika zijn gelovige studenten gediscrimineerd in hun selectieprocedure om leden en leiders aan te nemen. De gelovigen meenden dat de universiteit hen aanviel vanwege het feit dat ze leiders een geloofsverklaring lieten ondertekenen. "Wat de universiteit hier gedaan heeft was ongrondwettelijk", zo oordeelt het hof volgens CBN News.

De discriminatie zat hem volgens het hof in het feit dat ook andere studentengroepen bepaalde toelatingseisen hanteerden maar dat "de universiteit uitzonderingen maakte voor andere groepen of hun toelatingseisen negeerde omdat deze groepen stonden voor zaken die ze waarschijnlijk ondersteunden".

Daniel Blomberg, voorzitter van het advocatenkantoor dat de juridische strijd won zegt: "Scholen moeten een plek zijn voor vrijheid van meningsuiting en openheid. Maar de leiders van deze school bestraften meningen die hen niet aanstonden en maakten juist reclame voor de meningen die ze wel zagen zitten. En dat allemaal met geld van de belastingbetaler."

De uitspraak van het hof is er één in meerdere zaken die gelovigen studentenclubs in de Verenigde Staten hebben aangespannen vanwege discriminatie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Nogal onbegrijpelijk artikel.

Hoezo, onbegrijpelijk....

Er wordt geselecteerd op mening. Dat is helemaal de tijd van tegenwoordig; verkeerde menig dan ben je "out".
Herkenbaar in NL:

Roos Vonk, psycholoog aan Radboud universiteit, stelde: " wanneer iemand in zijn scriptie (ed.), het creationisme (in positieve zin), aanhaalt, kan deze persoon geen voldoende krijgen......

Aldus een hoogleraar psychologie!