Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2021 door Patrick Goede

Franklin Graham krijgt gelijk: excuses en 150.000 dollar schadevergoeding

The Billy Graham Evangelistic Association heeft publiekelijk excuses en financiële genoegdoening gekregen vanuit Groot-Brittannië. Aanleiding is het onterecht verwijderen van campagneposters van hun 'Festival of Hope'. "Dit is een belangrijk moment voor de vrijheid van geloof in Groot-Brittannië", zegt voorzitter en zoon van Billy Graham, Franklin Graham. 

De gemeenteraad in Blackpool die verantwoordelijk was voor het verwijderen van de posters accepteert dat de posters in zichzelf niet aanstootgevend waren. "We hebben niet voldoende rekening gehouden met het feit dat het verwijderen van de posters andere mensen kon kwetsen en dat we hiermee eigenlijk aangaven dat bepaalde stemmen niet gehoord mochten worden.

We bieden onze oprechte excuses aan voor de ongemakkelijkheid en teleurstelling die we hebben veroorzaakt bij de medewerkers van dit event. We hebben van deze ervaring geleerd. We blijven ons inzetten voor de gemeenschap van Blackpool om gelijkheid en kwaliteit aan een ieder te kunnen bieden", aldus Lynn Williams van de gemeenteraad.

Het beleid is op basis van de recente ontwikkelingen aangepast zodat dergelijke gebeurtenissen in de toekomst niet meer zullen gebeuren volgens de raad. De financiële schikking betreft 115.700 dollar voor rechterlijke kosten en 34.400 dollar aan genoegdoening voor geleden schade. 

Graham laat in een statement weten "God dankbaar te zijn voor de financiële uitkomst van deze zaak en de betekenis die het heeft voor Britse christenen en kerken voor de komende jaren", meldt de Christian Post.

Lees ook: Franklin Graham klaagt nog eens twee locaties aan voor cancellen tour en Evangelist Franklin Graham aangeklaagd wegens omstreden standpunt homoseksualiteit 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Jammer dat het meeste geld naar advocaten gaat. Maar het is wel een lichtpuntje als het gaat om daadwerkelijke gelijkheid en de vrijheid van meningsuiting.