Fulani herder Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2021 door Redactie

Moslimterroristen vermoorden 33 christenen bij aanval op Nigeriaans dorp

Bij een aanval op een dorp in het Nigeria zijn 33 christenen vermoord door Fulani-moslimterroristen. Morning Star News sprak met een van de nabestaanden van een slachtoffer. "Mijn hart gaat uit naar de slachtoffers van de aanvallen op christenen hier in Kaduna", aldus Manasseh Adamu.

Adamu verloor verschillende familieleden door de aanval van de Fulani. "Mijn moeders dorp werd aangevallen door de Fulani. Verschillende huizen zijn platgebrand. Mijn oom, zijn vrouw en zes kinderen kwamen om het leven bij een van de huisbranden", aldus Manasseh Adamu. In totaal kwamen 33 christenen uit het dorp om het leven bij de aanval. Overlevenden blijven achter in een platgebrand dorp, zonder kerk, huis en eigendommen.

Christenen in Nigeria hebben te maken met vervolging door verschillende groepen radicale moslims. De dreiging komt voort uit terroristen van Boko Haram, ISWAP (Islamitische Staat West-Afrikaanse Provincie) en de Fulani herdersstam. De radicale moslims richten zich tegen christenen, omdat zij het christendom zien als een belediging van Allah en Mohammed, volgens Morning Star News. Als gevolg van het dreigende geweld en de vernielingen raken christenen ontheemd en slaan ze op de vlucht. "Laten we bidden voor wijsheid en leiding voor de kerk zodat zij een licht kunnen zijn in dit verwoeste gebied", aldus de lokale christen Adamu.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Waar is nu The International Court of Ben & Jerry's...??