Kristie Higgs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2021 door Redactie

Christelijke leerkracht ontslagen na negatieve post over LHBTI'ers: hoger beroep aangenomen

De Britse christelijke leerkracht Kristie Higgs gaat in hoger beroep in een rechtszaak tegen haar voormalige werkgever. Higgs werd ontslagen na twee negatieve Facebookposts over LHBTI'ers. Rechter Reeds gaf aan dat het ontslag rechtsgeldig was. De leerkracht ging in hoger beroep, wat is geaccepteerd door rechter Tayler, meldt Christian Today. "Het zal laten zien hoe de rechtbank staat tegenover het praktiseren van je geloof op de werkvloer", aldus Tayler.

Higgs werd in 2018 ontslagen nadat ze zich negatief uitliet over LHBTI'ers en schoolvoorlichting over seksualiteit en transgenderisme op Facebook. Volgens de christelijke moeder en leerkracht zijn kinderen te jong om over transgenderisme te leren en kan dit schadelijk zijn voor hun ontwikkeling. Higgs gelooft daarnaast dat overtuigingen van LHBTI'ers in veel gevallen in strijd zijn met de Bijbelse leer. Rechter Reed geeft aan dat de school in zijn recht staat Higgs te ontslaan. "De school vond dat het gedrag van Higgs negatieve impact had op verschillende werknemers, leerlingen en andere betrokkenen van de school en de lokale gemeenschap", aldus de rechter.

Higgs gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. "Ik wil dat ouders de vrijheid en het recht houden hun kinderen op te voeden vanuit een christelijke levensovertuiging. Ik wil dat jonge kinderen worden beschermd voor deze schadelijke ideologie over seksualiteit en gender", aldus Higgs over de rechtszaak. Rechter Tayler keurde het verzoek van Higgs goed. "Dit hogere beroep kaart een belangrijk punt aan en zal aan het licht brengen hoe de rechtbank staat tegenover het uiten van je geloof op de werkvloer."

De leerkracht wordt in het juridische proces bijgestaan door christelijke belangenbehartiger Christian Legal Centre (CLC). Andrea Williams, voorzitter van CLC, reageert op de zaak: "Het verhaal van Kristie Higgs gaat iedereen aan die waarde hecht aan de vrijheden van Britse christenen. We zijn blij dat het hogere beroep is aangenomen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik denk dat ook dat het meer is dat de persoonlijke mening van mevrouw strijdig is met de opvattingen van haar voormalige werkgever en dat ze zich daarover heeft geuit op social media, dan dat het om de mening zelf gaat.
T
Deze vrouw zit er goed naast.Temeer omdat ze haar christelijke overtuiging erbij haalt.Jezus stelt duidelijk "laat alle kinderen tot mij komen" , nergens worden voorwaarden gesteld of uitzonderingen.Voorlichting op scholen is juist bedoeld om alle zgn "christelijke" vooroordelen een halt toe te roepen.Gezien de geschiedenis en het lijden van deze mensen volledig terrecht.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)