David van der Meulen - Peter R de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 juli 2021 door Ds. David van der Meulen

Wat kunnen wij als christenen leren van Peter R. de Vries? - Dominee David

Toen ik de video zag waar Peter R. de Vries wordt gevraagd naar zijn veiligheid, tintelde het over mijn hele lijf. Want met de hem zo kenmerkende felheid sprak hij de woorden: “Ik zou natuurlijk geen knip voor de neus waard zijn, als ik zou zeggen ‘zoek nu maar even iemand anders’. Dan zou ik niet meer in de spiegel kunnen kijken, dan verspeel ik mijn recht van spreken. Als ik zelf wegduik omdat het te gevaarlijk wordt, dat is voor mij helemaal geen keuze.”

Peter R. de Vries is overleden, hoe moeten we dit een plek gaan geven?

Hoeveel mensen ken jij die zo pal staan voor de waarheid? Practice what you preach, maar dan in het kwadraat. Wat zonde dat zijn mond is gesnoerd, de duisternis het nu wint en zijn licht is gedoofd. Peter heeft de ultieme prijs betaald voor zijn idealen. Hij gaf zijn leven voor datgene waarin hij geloofde. En weigerde tot de laatste druppel toe te geven aan onrecht.

Was dat het waard, om voor zijn strijd naar recht te sterven? Is het het waard, ook voor zijn kinderen en vriendin? Hij heeft zijn leven opgeofferd voor gerechtigheid, dat was het waard. En het is het waard als wij Peters strijd voorzetten. Iets voorzetten van zijn onverzettelijkheid, iets van zijn betweterigheid, iets van zijn vurigheid, iets van zijn strijd.

Peter ik wens je het leven, amen!

Luister hier naar de radiocolumn van 'Dominee David'

CIP.nl sprak met millennialdominee David van der Meulen over zijn werk als dominee onder rijke Amsterdammers. "God is voor hen een gepasseerd station", aldus dominee David. Lees hier over zijn werk en leven in Amsterdam Oud-Zuid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Zalig zijn zij die dorsten naar gerechtigheid.