Peter r. de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2021 door Redactie

Peter R. de Vries overleden: "Jij bracht duisternis aan het licht"

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag overleden. De 64-jarige Amsterdammer bezweek aan de verwondingen die hij opliep door de aanslag die vorige week op hem gepleegd werd. Christenen reageren verslagen op het nieuws: "Jij bracht duisternis aan het licht."

De Vries werd vorige week dinsdag van dichtbij meerdere keren beschoten toen hij vanaf de studio van RTL Boulevard onderweg was naar zijn auto. Er zijn inmiddels meerdere verdachten gearresteerd. Vorige week meldde de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema nog dat hij vecht voor zijn leven. Daarna bleef het stil en kwam er nauwelijks nieuws over zijn toestand. De familie laat nu weten dat hij, omringd door zijn geliefden, is overleden. 

Er wordt van alle kanten gereageerd op het overlijden van de misdaadverslaggever. "Een intens verdrietig bericht", reageert CU-fractievoorzitter Gert-Jan Segers op Twitter. "Heel veel sterkte voor zijn familie en collega's. Het verlies van deze scherpe journalist maakt pijnlijk duidelijk dat we als rechtsstaat tegenover niets ontziende misdadigers staan in een strijd die we niet mogen verliezen." Ook SGP-leider Kees van der Staaij noemt het intens verdrietig: "In onze gedachten en gebeden leven wij mee met de nabestaanden. Laat het de politieke vastberadenheid temeer versterken, om te strijden voor recht en gerechtigheid."

Klaas van Denderen noemt De Vries op Facebook een held: "Nederland heeft mannen nodig zoals jij was. No nosence, niet op zoek naar populariteit en volstrekt onafhankelijk en vrij van geest. Jij bracht duisternis aan het licht."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Een man met het hart op de goede plaats, hard voor de misdaad, zacht voor de mensen die onrecht is aangedaan. eerlijk oprecht en betrouwbaar, van dit soort mensen mochten er wel veel meer zijn!
J
Ik heb een aantal jaren terug eens zijn politieke ambities mogen beluisteren, ook zijn mening over religie e.d. Deze waren, op zijn zachts, nogal duister.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)