Anne Borkent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Gebruikt het Reformatorisch Dagblad terecht de term 'genderideologie'? - CIP Podcast

GroenLinks-senator Ruard Ganzevoort vindt het storend dat het Reformatorisch Dagblad in berichtgeving regelmatig spreekt van 'genderideologie'. RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn is niet van plan om daar verandering in te brengen: 'Nu er de laatste jaren zulke massieve pogingen worden ondernomen om dit denksysteem aan anderen op te leggen en wettelijk te verankeren, is de term ideologie zeker op z’n plaats.' Pastor Anne Borkent besprek deze kwestie in de CIP Podcast.

"Het RD slaat de spijker op de kop. Er is een zorgelijke ontwikkeling gaande", stelt Borkent. "De atheïstische geschiedkundige Tom Holland heeft onderzoek gedaan naar de vraag waarom vroegere samenlevingen zo barbaars waren. Vrouwen werden verkracht en slaven misbruikt. Holland concludeert dat de samenleving is veranderd door de komst van het christendom, omdat seksualiteit mede daardoor is begrensd en verkrachtig uitgebannen. Door christelijke normen en waarden zijn we de samenleving geworden zoals die nu is.

Onder andere door de genderideologie vindt een ontwrichting plaats die leidt tot een onveiligere samenleving en polarisatie. Wat gaande is, is groter dan alleen de vraag of iemand een jongen of een meisje is."

Beluister het fragment vanaf minuut 26:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De genderideologie die zegt dat een mens zelf zijn geslacht kan bepalen, heeft desastreuze gevolgen, en is mede oorzaak van het verschijnsel (hype) van genderdysforie dat met name jongeren het waanidee hebben dat ze in een 'verkeerd' lichaam zitten.

Als mensen denken het beter te weten dan God, dan ontstaat een onveilige en verwarde samenleving. Een veilige samenleving ontstaat alleen als de mens zich houdt aan Gods goede leefregels en Zijn heilzame scheppingsorde. Dat geeft ware vrijheid en waarachtig geluk.