Richard Groenenboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 juli 2021 door SDOK

Nobi had een bloedhekel aan christenen (en gaat nu naar de kerk)

Een bloedhekel aan christenen. Dat had Nobi uit India. Nu zit hij in de kerk. "Ik leek wel een beest toen ik bezig was met het vervolgen van christenen", vertelt hij aan Richard Groenenboom (foto) als die hem ontmoet. In de 27e aflevering van podcast De Stem van SDOK staat het verhaal van Nobi centraal. Als hindoe-extremist doet hij mee aan de grote geweldsuitbarsting in 2008. Daarbij worden zo'n honderd christenen op gruwelijke wijze om het leven gebracht.

Na het deelnemen aan dit geweld, worden de vrouw en dochter van Nobi erg ziek. Nobi zoekt naar een verklaring en denkt dat hij mogelijk gestraft wordt voor zijn daden. Hij laat hindoeïstische rituelen uitvoeren, maar die helpen niet. Dan besluit Nobi: "Als dit van de God van de christenen komt, is er maar één oplossing: ik moet naar een dominee gaan."

Nobi bezoekt een dominee wiens huis is afgebrand. Ternauwernood is hij aan de dood ontsnapt tijdens diezelfde aanslagen waar Nobi aan bijdroeg. Nobi vraagt hem of hij mee wil gaan naar zijn huis om voor zijn vrouw en dochter te bidden. "Is dit een valstrik?" vraagt de dominee zich af. Toch ervaart hij dat Gods Geest hem leidt en rust geeft om mee te gaan.

Na dit bezoek, krijgt Nobi een bijzondere droom: een grote groep christenen zijn in zijn huis en bidden huilend voor hen. Er gebeurt een wonder: zijn dochter en vrouw genezen! Nobi besluit christen te worden en naar een kerk te gaan.

Hij vertelt Richard: "Toen ik voor de eerste keer naar de kerk ging, was ik best een beetje bang. Ik was namelijk degene die kerken had afgebroken en huizen van christenen in brand had gestoken."

Wil je weten hoe dit eerste kerkbezoek was voor Nobi en zijn gezin? Ontdek het in de podcast van SDOK.

Klik hier voor meer verhalen van SDOK!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen