Jolanda Brouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 juli 2021 door Jolanda Brouwer

LHBTI-discussie leidt af van waar het in de kerk werkelijk om gaat

De laatste maanden krijg ik sterk de indruk dat wij als kerk afgeleid worden. Seksuele geaardheid en wat wij daarvan vinden, lijkt het hoofdonderwerp van onze tijd.

Daar zijn we toe verplicht, want de wereld heeft het onderwerp omarmt en wil haar ideeën over alle mensen uitrollen en dus moet de kerk er ook wat van zeggen. Het liefst datgene wat de wereld er van vindt. De Bijbel is een oud, verjaard boek en veroordelingen die daar staan over seksuele activiteiten, passen niet meer in onze moderne tijd, is wat de wereld zegt.

Mijn ‘geaardheid’ was een onderdanige, angstige persoonlijkheid die meer dan 50 jaar mijn leven heeft bestuurd. Toen God mij genas van mijn zelfbeeld, werd alles anders.

Nu ben ik geen Bijbelgeleerde, maar een ervaringsdeskundige wat betreft geloven in een Almachtige God die Zich laat zien en kennen door Zijn Woord.
Ik heb Hem ontmoet en steeds liever gekregen.
En wat is er gebeurd?
Toen ik dichter tot God naderde, ging ik mijzelf door een andere bril zien.
Het is net als bij ramen. Mijn ramen lijken schoon totdat de zon erop schijnt, dan zie ik pas hoe smerig ze zijn. Had iemand mij op mijn vieze ramen gewezen, voor de zon erop scheen, had ik diegene voor gek versleten.

Nu is het zo dat de Heilige Geest overtuigt van zonde. Hij wijst zonde niet aan en veroordeelt mij daarna, nee! Ik ga dingen ontdekken in mijzelf die afstotelijk zijn en wil ze heel graag kwijt, dat is hoe het werkt. Dan belijd ik mijn schuld en wast Hij me schoon. Het gevolg is dat ik bepaalde dingen niet meer doe.
Dit is het goede nieuws: door Jezus’ offer ben ik niet langer slaaf van m’n zintuigen, maar kan ik kiezen om dingen te doen en te laten doordat Zijn Geest (Pinksteren) in mij is komen wonen.
Ik ben een nieuwe schepping, het oude is voorbij gegaan het nieuwe is gekomen!

Mijn ‘geaardheid’ was een onderdanige, angstige persoonlijkheid die meer dan 50 jaar mijn leven heeft bestuurd. Toen God mij genas van mijn zelfbeeld, werd alles anders.

Iemand die de Bijbel niet erkent als gezaghebbend, kan ik dit niet duidelijk maken.
Maar de Heilige Geest wel, Hij kan overtuigen en dat is nodig.

Niemand van ons is goed. Zonder zonde. Beter dan een ander.
Wij allemaal hebben een redder nodig om ons te bevrijden van onszelf.
Want of je nou steelt, liegt, jezelf belangrijker vindt dan een ander, seks hebt met iemand buiten Zijn zegen, horoscopen leest, geld meer lief hebt dan je naaste, roddelt, meineed pleegt, niet zorgt voor de weduwen en wezen en ga zo maar door, zonder Redder komen we niet in de hemel en worden we ook in dit leventje niet gezegend.
Dit is wat de Bijbel leert.

Iemand die de Bijbel niet erkent als gezaghebbend, kan ik dit niet duidelijk maken.
Maar de Heilige Geest wel, Hij kan overtuigen en dat is nodig.
Laten we op onze knieën gaan en bidden voor ons land, dat Hij ons vergeeft en Zichtbaar wordt in en door ons heen.

Bovenstaand artikel is aangeleverd door de christelijke schrijfster Jolanda Brouwer.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een prachtig en bemoedigend getuigenis. Hier kan ik van harte AMEN op zeggen!
T
De HG is ons gegeven na de hemelvaart.Jezus was niet meer onder ons, maar Zijn Geest wel. Wat/wie is de Geest van Jezus? De Geest van Jezus is waar Hij ons in is voorgegaan. Jezus heeft ons laten zien wie en waar de Vader is en hoe wij komen tot de Vader.Wij zijn allen zijn kinderen, De Vader heeft zijn kinderen lief, zoals de kinderen de Vader liefhebben.Dit is de HG. De naam van de HG is LIEFDE. De liefde sluit niemand uit.Liefde is vol van Genade.Indien je vervult bent van de HG,dan lossen alle zonde op. Dan bestaat er geen LHBTI !
K
Laten we daarom met iedereen die niet aan onze normen voldoen gewoon het gesprek aan gaan over wat hun beweegt, waar ze in geloven, wat ze zoeken. En laten we voor ogen houden dat ze Heilige Geest misschien ook wel kan wonen in mensen, die niet aan onze normen voldoen. Als de Heilige Geest in hen woont, zal die hen ook leiden in waarheid.
Toon meer reacties (1)