Mirjam Bikker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2021 door Redactie

ChristenUnie tijdens coronadebat: "Waarom wordt het OMT-advies niet volledig gevolgd?"

"Het is pijnlijk dat het virus opnieuw en in deze mate oplaait. Waarbij we vooral besmettingen zien onder jongeren, maar ons hart vast houden voor kwetsbare mensen die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn en dat wel zouden wensen", vertelde Mirjam Bikker (ChristenUnie) woensdag tijdens een plenair debat over de ontwikkelingen van het coronavirus. 

Bikker: "Kunnen we deze razend besmettelijke variant vangen in een betere manier van werken? We zien dat het toch ook nog wel spannend is voor mensen die gevaccineerd moeten worden en we vrezen doorbraken in die kwetsbare wijken. De ChristenUnie-fractie ziet dan ook graag dat, in deze fase, waarin de hele wereld per week lijkt te veranderen, dat juist dan het OMT-advies wordt opgevolgd om wekelijks te overleggen. En ik vraag de minister om dat te doen zolang de R boven de 0,9 is, zoals gebruikelijk was in de eerdere golven van deze pandemie.

Daarnaast vraagt deze fase ook om te kijken naar de strategie. Zijn de doelen van het kabinet nog steeds: zicht houden op het verloop van de verspreiding van het virus, de bescherming van kwetsbaren en het volhouden van de zorg? Of moet een andere weging gemaakt worden? En welke dan? Het lijkt soms nog wel hinken op twee gedachten, en ik hoor dat ook in deze Kamer. Want ja, wat zouden we graag hebben dat Nederland op groen staat. En wat zorgen we graag goed voor alle jongeren, ook diegenen die nu long-COVID hebben opgelopen. Wat zouden we dat graag voorkomen.

Terug naar de situatie nu. Waarom wordt het OMT-advies niet volledig gevolgd? 8 mensen thuis, 22 uur horeca dicht en thuis werken. Misschien zouden we iets meer van het protestantse mensbeeld moeten uitgaan: de gedachte dat je wel het goede wilt, maar niet altijd het goede doet. Ook in het meenemen van de gedragsadviezen van het RIVM."

Lees hier de volledige bijdrage van ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker.

Foto: Anne Paul Roukema

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
De CU is de weg kwijt. Zit vast in een tunnelvisie; negeert bewust artsen met een ander geluid over het coronagebeuren.Of hoort de CU ook bij het WEF van Klaus Schwab?Dat is het geval bij meerdere politici die vóór de camera nog een beetje hun partij vertegenwoordigen, maar achter de schermen het gedachtegoed van het WEF gehoorzaam volgen.H
Frappant is het verschil met de SGP: weing nuchterheid geen woord over de paniekreacties of een oproep tot gebed.