Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2021 door Redactie

Kees van der Staaij waarschuwt voor "blinde paniek" na toename coronabesmettingen

"Alertheid is zeker geboden, maar laten we aan de andere kant ook waken voor blinde paniek zodra het virus zich niet beweegt binnen de kaders van de laatste persconferentie", stelde SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij woensdag tijdens het plenaire debat over de ontwikkelingen van het coronavirus.

Van der Staaij: "Wat is de les die de minister van VWS heeft getrokken uit het "dansen met Jansen"-drama? De inzet voor verhoging van de vaccinatiegraad is begrijpelijk, maar is het niet een voorbeeld van doorgeschoten prikpromotie op deze manier, die geen navolging verdient? En als het gaat om verhoging van de vaccinatiegraad, vraag ik de minister wanneer er meer keuzevrijheid komt voor mensen die bezwaren hebben tegen een bepaald type vaccin om medische of ethische redenen.

Voor de SGP laat de recente explosieve stijging zien dat er te veel is vertrouwd op toegangstesten en de onmiddellijke werking van vaccins. Er is te makkelijk ruim baan gegeven aan het nachtleven. Elke slag om de arm bleef achterwege. De aanscherpingen die er nu weer zijn gekomen, zijn daarom ook begrijpelijk. Terecht zijn er voorstellen gedaan over, of is gevraagd om extra inzet te plegen op, het punt van ventilatie. Daar sluit ik me opnieuw graag bij aan.

Voor de SGP is het echter geen automatisme dat besmettingen in de toekomst steeds gevolgd moeten worden door strakke overheidsmaatregelen. Hoe wordt voorkomen dat we nu ongemerkt de weg op gaan van sturen op besmettingen in plaats van op bescherming van kwetsbaren en het voorkomen van overbelasting van de zorg? Wat wordt gedaan om de burgers meer te informeren en aan te spreken op gedrag met gezond verstand, dus dat niet alles van de overheid wordt verwacht en er niets mag, of juist alles mag? Er blijft ook steeds een eigen verantwoordelijkheid in het geding."

Bekijk ook onderstaande video en lees hier de volledige bijdrage van Van der Staaij:


Corona
- Kerk in Sliedrecht luistert naar dringend verzoek Rutte en schrapt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
- Goed idee om ongevaccineerden buiten te sluiten met 2G-beleid? Stefan Paas antwoordt
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Was de SGP aanwezig toen het ging over toekennen van de A-status aan corona? Hoe heeft de SGP gestemd?Dit verhaal over blinde paniek komt vreemd over.Het is het niet willen zien dat het demissionaire kabinet volop de ideeën van het WEF, Klaus Schwab, aan het uitvoeren is.

Ongevaccineerden zullen het hard gaan voelen.Ik zou bij een volgende verkiezing geen SGP meer stemmen. Hoogstwaarschijnlijk kan dat ook niet meer. Want ongevaccineerden is het stemrecht ontnomen. Die passen niet in de NWO.
J
De gemeenten hebben lang geworsteld hoe om te gaan met het overheidsbeleid en hoe invulling te geven aan de kerkgang. De norm daarbij is geworden "u kijkt maar digitaal, tenzij u bent uitgenodigd. wij volgen het RIVM advies", wat het einde betekende van gestructureerde kerkgang.En waar was je Kees, toen het belangrijkste debat van de afgelopen anderhalf jaar werd gevoerd; namelijk of dit alles wel terecht is?

Mijns inziens had je alle andere debatten over kunnen slaan, maar niet deze.Het is beschamend.
W
Is die blinde paniek juist niet aanwezig in de Haagse politiek? In ieder geval zijn ze VERBLIND.
Toon meer reacties (3)