Bijbel lezen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 juli 2021 door Jeffrey Schipper

'Oordeelt God over hoeveel tijd je aan Zijn Woord besteedt?'

"Ik ben een jonge meid en wil graag mijn leven oftewel vrije tijd invullen met goede dingen of wat met God te maken heeft. Alleen preken luisteren, daar neig ik niet zo snel naar omdat het me te lang duurt en ik te snel weer afgeleid raak. Soms vraag ik me weleens af, zou God oordelen over hoeveel tijd je aan Zijn Woord hebt besteed? Of gaat het Hem puur om het geloof en vertrouwen in Hem? Hoe kan ik meer tijd eraan besteden?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Ds. P. C. van Keulen: "Het is helaas zo menselijk dat we veel bezig zijn met van alles en nog wat, wat op zich niet zondig hoeft te zijn, maar wat de omgang met God en het leven in Zijn dienst zo op een laag pitje doet staan, terwijl God ons goed geschapen heeft en wij eeuwig tot eer van Hem zouden leven in alle dingen. Maar de list van de duivel heeft ieder mens van God doen afvallen en onze eigen gekozen wegen doen gaan, en zo zal hij bezig blijven, zolang hem de tijd gegeven is. Maar wonder van genade dat God die breuk tussen Hem en ons als mensen heeft willen herstellen in Zijn Zoon de Heere Jezus Christus. Door het geloof in Hem is daar de terugkeer gekomen, maar leven we helaas vaak nog zo in een afkeren van Hem en van Zijn dienst.

Paulus wilde net als jij graag bezig zijn met goede dingen, maar ondervond zo: Het goede dat ik wil doen dat doe ik niet, en het kwade (het niet goede) dat ik niet wil dat doe ik. Dit is natuurlijk geen excuus of verontschuldiging met betrekking tot ons bezig zijn, maar het moet juist temeer aansporen ernaar te staan, er naar te jagen om te doen in wat Hij in Zijn Woord van ons vraagt, want het geloof zonder de werken is dood. God eist van ons dat we op Zijn waarheid letten, weest heilig, want Ik ben heilig, het zij dat je eet, het zij dat je drinkt, hetzij je iets anders doet, doet het al tot eer van God. Doe alles met God, doe alles met het oog op God.

En nu vraag je: Hoe kan ik er meer tijd aan besteden, juist ook vanwege het snel afgeleid worden, verlies van concentratie?" De hervormde emerituspredikant uit Bodegraven wijst op het houden van stille tijd. "Dat kan door je echt van alles af te zonderen dat je zo kan afleiden, lees kleine stukjes vanuit het Woord en overdenk ze. Hier zou je bijvoorbeeld een dagboek voor jongeren bij kunnen gebruiken; met uitleg erbij kan het vaak eenvoudiger zijn om je concentratie vast te houden. Misschien is het in jouw gemeente ook mogelijk om je aan te sluiten bij een bijbelstudiegroep."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Betrek God bij alles wat je doet.