Mensen in de Sahel, foto van Operatie Mobilisatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2021 door Operatie Mobilisatie

Faheem leerde dat de Bijbel corrupt was, tot zijn vriend veranderde

De Bijbel corrupt? Mensen in de Afrikaanse Sahel-streek worden daarmee opgevoed. Faheem's vriend David kwam tot geloof en dat trof hem. "In de Bijbel is God liefde en wil Hij een Vader zijn. In de islam is Allah onze meester en zijn wij slaven."

Een auto voor het werk in de Sahel is hard nodig. Hoe meer christenen worden getraind en discipelen gaan maken, des te groter de behoefte aan deze auto. Met een auto kunnen we snel reageren op dreigende situaties en gaan we meer mensen bereiken met het goede nieuws van Jezus. Ons doel is om 12.500 Euro op te halen. Doe je mee?

Toen Faheem terugkwam van een familiebezoek in Sudan, herkende hij zijn beste vriend David niet meer terug. David praatte namelijk alleen nog maar over Jezus. “Mij is van jongs af aan verteld dat de Bijbel corrupt is. Lang was ik op zoek naar de waarheid over wie God is en stiekem was ik heel erg geïnteresseerd, omdat ik zag dat mijn vriend ten positieve was veranderd. Een paar weken lang luisterde ik iedere avond naar iemand die aan mij de Bijbel voorlas door middel van een audio-bijbel. Ik ontdekte dat het karakter van de God in de Bijbel heel anders is dan in de islam. In de Bijbel is God liefde en wil Hij een Vader zijn. In de islam is Allah onze meester en zijn wij slaven. Zijn plan met de mens volvoert hij door mensen te straffen, maar in de Bijbel wil God ons redden."

Faheem: "Alles waar de Bijbel over spreekt is: houd van je vijanden, bid voor degenen die je vervolgen en zegen degenen die je vervloeken. Dat raakte mijn hart. Dankzij het cadeau van vriend David heb ik een korte tijd geleden mijn hart aan Jezus gegeven. Ik ben een nieuwe schepping in Christus Jezus en mijn naam is geschreven in het Boek des Levens.”

Vele jaren had Brahim zijn vrouw mishandelt, totdat hij Jezus leerde kennen. Eén van de eerste dingen die hij na zijn bekering deed, was vergeving vragen aan zijn vrouw. “Ik groeide op in de wildernis in en rondom de Saharawoestijn. Vrouwen betekenden in mijn opvoeding heel weinig. Als ik iets aan mijn vrouw vroeg, moest ze dat uitvoeren zonder tegenspreken. Op het moment dat ze weigerde, dan was het voor mij reden genoeg om haar te slaan. Nu zie ik in dat ik het helemaal bij het verkeerde eind had… Ik kwam tot geloof in Jezus en door het woord ‘één’ in Efeze 5:31 vertelde Hij mij dat we gelijkwaardig waren en God geen onderscheid ziet tussen de waarde van een man of vrouw. Mijn vrouw was verbaasd dat ik om vergeving had gevraagd. Dit had ik nog nooit gedaan. Ik probeerde uit te leggen wat God in mijn hart had gedaan en deelde over mijn ‘nieuwe’ geloof in Jezus. Dit was voor haar allemaal best wennen, maar ze zag door middel van mijn daden dat ik een betere man en vader was geworden voor mijn gezin.” 

Somosa voelde een ongekende vrede
Somosa is deel van de Hausa stam en woont samen met haar man, zoon Felix en dochter Myah in een klein dorpje. “We zijn dankbaar dat onze kinderen tien dagen vrij krijgen van school. We vieren nu voor het tweede jaar de geboorte van Jezus. Onze kinderen kerken heel erg uit naar dit feest! We herinneren ons nog goed de eerste keer dat we over Jezus hoorden. Felix ging naar school, waar zijn leraar Engels regelmatig uit de Bijbel voorlas. Hierop stelde onze zoon vragen die wij als ouders niet konden beantwoorden.

"We wilden begrijpen waarom God mens zou worden?

Er groeide langzaam een stuk nieuwsgierigheid in ons hart en wilden we begrijpen waarom God mens zou worden? Zo gingen we op zoek naar een Bijbel en kwamen we in contact met deze christelijke docent. Hij legde ons uit dat God Zijn Zoon stuurde, omdat het zondeprobleem alleen met Zijn bloed kon worden opgelost. Die maanden daarna voelde ik een vrede in mijn hart die ik daarvoor nog nooit had gevoeld.

De komende jaren willen we nog veel meer mensen in de Sahel bereiken met het goede nieuws van Jezus. Hiervoor is er heel concreet een auto nodig. Zo kunnen de lokale zendelingen ook naar de afgelegen gebieden afreizen en kan er goede zorg gedragen worden voor de pasbekeerde mensen. Wil jij geven aan een auto voor de Sahel? Ons doel is om 12.500 Euro op te halen. Doe je mee? 

Geef mee aan een auto voor de Sahel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Zo bemoedigend om dit te lezen, heel erg mooi. En dan maar denken dat onze zo belangrijke drukke leventjes hier in Nederlsnd zo belangrijk zijn. Wat vinden we onszelf toch vaakbzo belangrijk. Belachelijk. Ik walg soms van mezelf.