muur stad van david
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2021 door Redactie

Archeologen onthullen stuk stadsmuur Stad van David

Israëlische archeologen hebben een nieuw stuk van de oude stadsmuur uit de tijd van de Eerste Tempel ontdekt. De muur is onderdeel van de oude Stad van David naast de huidige oude stad van Jeruzalem, meldt Israel National News. "We kunnen nu tweehonderd meter van de muur zien die het oostelijke deel van de Stad van David omgaf", aldus archeoloog dr. Filip Vukosavović.

Archeologen ontdekken steeds meer over de oude stad uit de tijd van de Eerste Tempel. Het nieuwe onthulde stuk muur past perfect in het plaatje dat archeologen schetsten naar aanleiding van eerdere vondsten. De oostelijke muur van de stad werd niet geheel vernietigd door de Babyloniërs en inmiddels is ongeveer 200 meter van de muur ontdekt door de Israëlische archeologen. De muur van de Stad van David staat voor een groot deel nog overeind.

Bij de muur ontdekken archeologen verschillende objecten die vertellen over het leven van de inwoners van het eeuwenoude Jeruzalem. Veel van de voorwerpen zoals handvatten van kruiken hebben inscripties. "De gevonden objecten waren mogelijk van de koning en laten zien hoe mensen de administratie bijhielden ongeveer acht eeuwen voor Christus", aldus dr. Vukosavović.

De Stad van David werd verwoest door een Babylonisch leger volgens de Bijbelteksten uit 2 Koningen 25 vers 8 tot 10. "Daarna, in de vijfde maand, op de zevende van de maand – dit jaar was het negentiende regeringsjaar van Nebukadnezar, de koning van Babel – kwam Nebuzaradan, de bevelhebber van de lijfwacht, de dienaar van de koning van Babel, in Jeruzalem. Hij verbrandde het huis van de HEERE, het huis van de koning en alle huizen van Jeruzalem. Ja, alle huizen van de aanzienlijken verbrandde hij met vuur. Het hele leger van de Chaldeeën dat de bevelhebber van de lijfwacht bij zich had, brak de muren rondom Jeruzalem af." (HSV)

Bekijk de vondst in de onderstaande video van Israel Antiquities Authority.


Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen