bikini
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 juli 2021 door Redactie

Jeugdleider biedt excuses aan voor verbieden bikini's op kerkkamp: "Maak plezier"

"ALLEEN BADPAKKEN", was de luide en duidelijke boodschap die de Amerikaanse Bryce Brewer twintig jaar lang verkondigde als jeugdleider in de kerk. Hij biedt op Facebook zijn excuses aan voor het 'belasten van meisjes' met deze uitspraak. 'Meiden: draag badkleding waarin je plezier kan maken. Jongens: hou jezelf onder controle. Christenen: leef als Jezus', schrijft Brewer.

In de post biedt de jeugdleider uit Washington zijn excuses aan voor verschillende standpunten die hij voorheen naleefde en verkondigde over badpakken en bikini's. Meisjes mochten op kerkkampen alleen badpakken dragen van Brewer. '1: Het spijt me dat ik jongens niet heb geleerd zichzelf te beheersen. 2: Het spijt me dat ik alle verantwoordelijkheid bij de meisjes en hun badkleding heb gelegd. 3: Het spijt me dat ik meisjes de moeilijke zoektocht naar nette badkleding heb aangedaan. 4: Het spijt me dat ik jonge meisjes heb geleerd dat ze hun lichaam moeten bedekken, waar mannenlichamen niet bedekt hoeven te worden. 5: Het spijt me dat ik dit nooit eerder bespreekbaar heb gemaakt in de kerk', benoemt Bryce Brewer op Facebook. 

De jeugdleider van een kerk in Washington realiseerde zich hoe moeilijk het is voor vrouwen om nette badpakken te vinden toen hij met zijn toekomstige vrouw en haar tienjarige dochter ging winkelen. "We gingen naar verschillende winkels, maar konden nergens een leuk en fatsoenlijk badpak vinden. Het is heel, heel erg moeilijk om te vinden", aldus Brewer in gesprek met Today Parents. "Ik zag hun frustratie en dacht aan alle vrouwen die ik dit moeilijke proces heb opgedrongen in de afgelopen twintig jaar als jeugdleider."

De jeugdleider geeft in zijn Facebook-post aan dat hij denkt dat een bikini ook netjes kan zijn, maar blijft bij zijn 'niets-zichtbaar'-regel. ''Meiden: draag badkleding waarin je plezier kan maken. Jongens: hou jezelf onder controle. Jeugdleiders (vooral mannen): geef meisjes geen slecht gevoel over hun borsten. Christenen: leef als Jezus", sluit Brewer zijn post af.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Nu alleen nog excuses aanbieden aan God als je begerig naar iemand in bikini of zwembroek hebt gekeken. Waarom zou de jeugdvoorganger in zijn ééntje door het stof moeten gaan?
Jezus' vaststelling dat wanneer je een vrouw aanziet om haar te begeren, je dan reeds echtbreuk met haar hebt gepleegd (Mattheüs 5:28) is helaas door een al te moralistische interpretatie een bron van schuld en schaamte geworden. 1. Je kan deze tekst niet zonder meer toepassen op ongetrouwde mensen, immers je kan niet echtbreken als je niet bent getrouwd. 2. "Aanzien om te begeren" wijst op een denkpatroon waar je voor kiest en bewust in stand houdt, niet op een vluchtig gevoel. Laten wij elkaar niet allerlei onnodige lasten opleggen.
r
straks gaan de vrouwen nog in ondergoed en bh over straat. Is toch nagenoeg hetzelfde ;)
Toon meer antwoorden (1)