president xi china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2021 door Redactie

Kerken moeten verplicht Chinese Communistische Partij verheerlijken tijdens diensten

Chinese voorgangers moeten onderdelen uit een speech van president Xi Jinping oplezen tijdens kerkdiensten waarin het communisme wordt verheerlijkt. De speech bestaat uit verplichte onderdelen waarin de partij de 'enige redding' genoemd moet worden door de voorganger en gemeenteleden moeten reageren met kreten waarin zij China eren in plaats van God, meldt CBN News. Xi schreef de speech begin juli om het honderdjarig bestaan van de Chinese Communistische Partij (CCP) landelijk te vieren.

De Chinese president gaf de speech op 1 juli 2021 tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de CCP. Om de speech en het gedachtegoed van Xi en zijn regering zo breed mogelijk te verspreiden moeten kerken verplicht onderdelen uit de speech aanhalen. Het is een voorbeeld van een van de vele manieren waarop de overheid in de laatste jaren invloed uitoefend op kerken in China.

De verplichte onderdelen zijn onder andere het verheerlijken van het hernieuwen van China door Xi en de CCP en de aanmoediging om op te komen voor de leiders van de CCP, omdat het de 'enige redding' is voor China. Christenen moeten tijdens de preek reageren met de tekst: 'Lang leve de grootse, glorieuze, correcte Chinese Communistische Partij! Lang leve het grootse, glorieuze, heroïsche Chinese volk!' 

Volgens CBN News en de hulporganisatie voor vervolgde christenen Open Doors is de vervolging van Chinese christenen in de afgelopen jaren toegenomen. De overheid bemoeit zich steeds meer met (huis)kerken en christenen lopen het risico op arrestatie en worden in sommige gevallen afgevoerd naar heropvoedingskampen of gevangenissen. Het land staat op plek 17 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors.

Bekijk in de onderstaande video van South China Morning Post een samenvatting van Xi's speech.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘LANG LEVE de grootse, glorieuze, correcte Chinese Communistische Partij! LANG LEVE het grootse, glorieuze, heroïsche Chinese volk!' Wanneer aan Chinese christenen wordt opgelegd, dat zij deze wens vanwege hun leider moéten uitroepen, kunnen zij er toch verheugd en van harte op laten volgen: ‘Maar van onze Abba-Vader is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid IN DER EEUWIGHEID.’

XI Jinping is vandaag 68 jaar geworden. Het is ook deze man ‘beschikt om éénmaal te sterven en daarna het oordeel’ (Hebr. 9: 27).

‘LANG LEVE…’

Zullen de Chinese christenen die opgelegde lofuiting ook niet beetje relativeren? In Openb. 2: 10 zegt de opgestane Christus tegen ons: ‘Wees getrouw tot de dood en Ik zal u geven de kroon des levens.’ Daarmee doelt Hij op de levenslange toewijding van ons hart en leven AAN HEM ALLEEN.

En tóch zingen WIJ in de kerk rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag altijd zonder enige aarzeling: ‘DEN VADERLAND getrouwe, blijf ik tot in den dood’. Maar dat zal ook geen Nederlands christen echt mogen menen.

Opnieuw Daniël......?!

Tsja wie buigt niet voor de emperor? Weinigen, zo leert de (Bijbelse) historie.
Toon meer antwoorden (1)