China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

14 juli 2021 door Patrick Goede

Ontroerend: Gekidnapte zoon na 24 jaar lang zoeken teruggevonden door vader

In China heeft een vader na lang zoeken zijn zoon teruggevonden. 24 jaar geleden werd zijn 2-jarige jongen gekidnapt. De vader reed met de motor het hele land door om zijn zoon te zoeken en flyers uit te delen. Maar liefst 500.000 kilometer legde hij af waarbij hij ongeveer 20 motoren versleet. Er werd zelfs een film over zijn zoektocht gemaakt en nu is de jongen dan eindelijk terug bij zijn vader dankzij een dna-test. Prachtig.

Vader Guo Gangtang besloot te stoppen met zijn baan om zijn zoon te kunnen gaan zoeken. Hij doorkruiste daarbij 31 provincies. "Ik voel me alleen een vader wanneer ik de weg op ga om hem te zoeken", zei Gangtang daar al eens over.

Naast de terugkeer van de verloren zoon zijn ook twee mensen opgepakt voor mensenhandel. In 2015 werd het verhaal van Guo's zoektocht zelfs verfilmd: Shi gu (Lost and Love). Gedurende de zoektocht van de man hielp hij ook 7 andere families bij het terugvinden van hun kroost. Zijn zoon werd uiteindelijk in dezelfde provincie als waar hij al die tijd woonachtig was teruggevonden. "Nu hij is gevonden, kunnen we weer gelukkig zijn", laat vader Guo Gangtang weten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen