Een project van Stichting SMJ
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2021 door Stichting SSMJ

Stichting Steun Messiasbelijdende Joden kijkt terug op 2020: nieuwe huisstijl en noodhulpactie

Stichting Steun Messiasbelijdende Joden introduceert nieuwe huisstijl, kent diverse bestuurswisselingen en ziet inkomsten stijgen.

Stichting Steun Messiasbelijdende Joden (SSMJ) heeft in 2020, ondanks de coronapandemie, de inkomsten zien stijgen met ruim 13%. Dat blijkt uit het Jaarverslag van SSMJ, waarvan een beknopte versie is te vinden op haar vernieuwde website www.messiasbelijdendejoden.nl.

SSMJ kon door de groei van inkomsten de Messiasbelijdende gemeenten en diaconale projecten volledig blijven ondersteunen met een groei van 6,6% (2019:4,5%). SSMJ had in 2020 twee (part time) personeelsleden in dienst en werkte verder uitsluitend met vrijwilligers. In 2020 werd van elke ontvangen € een bedrag van € 0,81 (2019: € 0,88) besteed aan de doelstellingen. Door de coronamaatregelen in Nederland en Israël konden helaas geen wederzijdse bezoeken worden afgelegd. 

Naast de activiteiten van SSMJ kon ook de actie ‘Noodhulp Israël’ in mei 2020 worden gestart. Deze Noodhulpactie werd ondernomen in samenwerking met de Stichting Steunfonds Israël/ Isaac da Costa en Centrum voor Israëlstudies (CIS). Met de actie werd € 200.000,00 bijeengebracht en werden 22 projecten gesteund. 

Communicatie
SSMJ voert sinds mei van dit jaar een nieuwe huisstijl, logo en website. Het logo en de website is 20 jaar lang zeer van dienst geweest, maar het werd tijd om de website meer gebruiksvriendelijk te maken en tevens een eigentijdse huisstijl te ontwikkelen. Daarmee wil men het wezen van SSMJ nog meer tot uitdrukking brengen. Daarom is gekozen voor sprekende beelden, warme kleuren en een logo dat een verhaal verteld. SSMJ nodigt u uit om een bezoekje te brengen aan onze nieuwe website. Onder het kopje “over ons” neemt men u mee in de achterliggende gedachten betreffende het logo.

Wisseling voorzitter, secretaris en andere bestuursleden
Begin dit jaar is Ds. G.H. Molenaar tot nieuwe voorzitter van SSMJ verkozen en verving daarmee Ds. E. van den Noort. Ds. H. van der Ziel heeft het secretariaat van SSMJ overgenomen van dhr. G.J. Gersie. Zowel Ds. E. van den Noort als dhr. G.J. Gersie blijven lid van het bestuur. In 2020 werd afscheid genomen van drie bestuursleden van het eerste uur, Ds. H. de Graaf, ds. W. van Dijk en dhr. D.C. van Voorthuijsen. Tot het Algemeen Bestuur zijn toegetreden Ds. W.J. van der Toorn, Ds. G.H. Molenaar en dhr. A. Zwerus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen