Ds. K. A. Hazeleger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Westerhaar: ds. K. A. Hazeleger

De hervormde gemeente in Westerhaar verwelkomt na drie jaar een nieuwe predikant. Ds. K. A. Hazeleger (foto) heeft het beroep aanvaard en gaat Ommen verlaten. Westerhaar was vacant in verband met het emeritaat van ds. J. A. Woudenberg.

Ook de protestantse gemeente in Bennekom verwelkomt een nieuwe dominee. Missonair projectleider ds. J. Nijboer gaat als deeltijdpredikant (50 %) in de Gelderse plaats aan de slag. Ds. E. W. Bruggeman heeft een beroep als jongerenpredikant van de protestantse gemeente in Lelystad aanvaard.

Ds. J. W. Verboom blijft trouw aan de hervormde gemeente in Groot-Ammers. Hij bedankte voor beroepen van de Nieuwe Westerkerk in Capelle aan den IJssel en De Morgenster in Katwijk aan Zee. De hervormde gemeente Kootwijk-Kootwijkerbroek zoekt verder naar een dominee nadat ds. M. C. Stehouwer (Wijngaarden) bedankte. Ds. H. P. Brendeke blijft verbonden aan Hagestein en bedankt voor een beroep uit Nieuwerkerk aan den IJssel (wijk 1).

Ds. K. Hage denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Breukelen. De hervormde predikant heeft een beroep van de Dorpskerk uit 's Gravenzande ontvangen. R. F. Willemsen kan voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag. De kandidaat is beroepen door de protestantse gemeente in Castricum.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen