Daniël van Deutekom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Daniël van Deutekom gefrustreerd over zoektocht vermiste Nederlandse evangelist: "Het is gestoord"

"Zoals veel christenen in Nederland weten is onze goede vriend Samuël 2,5 week geleden verdronken in Italië. Sindsdien zijn we non-stop bezig met het zoeken naar zijn lichaam. Sinds vorige week woensdag hebben we een spoor gevonden en weten we met grote zekerheid waar Samuël ligt", vertelt Daniël van Deutekom in een nieuwe video-update. Het lichaam van de vermiste Nederlandse evangelist Samuël Boujadi is nog altijd niet gevonden.

In de nieuwe video-update deelt Daniël zijn woede over de plaatselijke autoriteiten. "Ze bakken er geen enkele drol van! Ik draai er niet omheen. Het is gestoord wat zij op dit gebied doen. Pas na negen dagen (!) kwamen ze aanzetten met een boot. Ze zoeken in een ander gebied door dan in het gebied waar een speurhond op aansloeg. Nog steeds hebben ze niet een expert geregeld die wél in staat is om in diep water te duiken."

"Van meerdere mensen heb ik te horen gekregen dat het reddingsteam werkt met verouderde apparatuur. Bovendien wordt onze hulp vanuit Nederland niet aanvaard. De brandweer en lokale autoriteiten snappen niet wat ze aan het doen zijn. Ze willen geen vergunning verlenen aan experts uit Nederland. We ervaren dit als een geestelijke blokkade, omdat we geloven dat God deze situatie ten goede wil gebruiken."

Daniël roept op tot gebed. "Bid voor de situatie daar en voor de lokale overheid, dat ze ruimte geven aan experts uit Nederland. Als dat lukt verwachten we dat Samuël snel gevonden zal worden."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik kan mij de frustratie en het zoeken naar het nut van dit tragische voorval heel goed voorstellen. God zal er toch een bedoeling mee moeten hebben, als er niet gebeurt wat wij geloven (opwekking van een dode)?! Als God ergens een bedoeling mee heeft, dan gebeurt het gewoon. Om dan een geestelijke blokkade te veronderstellen, is nogal makkelijk. Stel nu eens dat het Gods bedoeling is om deze vriendengroep op andere gedachten te brengen? Misschien eens luisteren naar een positief kritische noot in plaats van te soaken in alle lovende reacties.
C
Peter, er staat dat zij dit zo ervaren en dan denk ik niet dat het passend is om het nogal gemakkelijk te vinden. Een persoonlijke ervaring worden wij geacht te respecteren denk ik. Het gaat voor deze mensen om een dierbare. Ik bid voor toegang van de Nederlandse experts.
M
O God, geef dat Nederlandse experts toegang krijgen. Dit is zenuwslopend !