Monty Williams
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

16 juli 2021 door Patrick Goede

Basketbalcoach Monty Williams staat in de finale van de NBA en getuigt van Jezus

Basketbalcoach Monty Williams staat met de Phoenix Suns in de finale van NBA finals. In 2016 verloor Williams zijn vrouw bij een auto-ongeluk, toch grijpt de coach bijna elk moment aan om te getuigen van zijn geloof in Jezus Christus. "De essentie van mijn werk als coach is om te dienen. Als gelovige in Jezus Christus is dat waarom ik hier ben", laat de Christian Post uit de mond van Williams optekenen.

Het dramatische auto-ongeluk waarbij zijn vrouw omkwam werd veroorzaakt door een andere weggebruiker die drugs had gebruikt. De levens van Williams' drie kinderen die ook in de auto zaten bleven gelukkig gespaard. Williams vertelde destijd op de begrafenis: "God laat alles meewerken voor hen die hij liefheeft" (Rom. 8:28). Ook zij hij dat hij en zijn huisgezin de Heer dienden en dat daar een "hart van vergeving" bij komt kijken. Vergeving hielp Williams naar eigen zeggen "om de focus te weerleggen van het ongeluk naar de voeten van de Heer". Destijds was Williams nog assistentcoach.

De 49-jarige coach werd onlangs door zijn collega's gekozen tot coach van het jaar. "Ik heb het grootste respect voor de andere coaches in de league want ik weet wat ze er allemaal voor doen en laten. Dit is een ongelofelijke eer, en ontzettend nederigmakend. God slaat de homeruns en ik moet gewoon over de hoeken zien te rennen, het is een zegen om dit team te mogen coachen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen