Cuadrado Juventus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2021 door Patrick Goede

Voetballer Cuadrado open over geloof: "Gods genade heeft mij er doorheen gesleept"

De Colombiaanse voetballer Juan Guillermo Cuadrado is speler van het Italiaanse Juventus en heeft een biografie over zijn leven uitgebracht. Hij vertelt daarin dat hij een aantal moeilijke momenten is doorgekomen dankzij Gods genade. "Op een gegeven moment moest ik kiezen tussen lunchen of avondeten. Dan dronk ik 's avonds alleen water", vertel Cuadrado volgens Evangelical Focus.

Cuadrado ging op zijn 18e langs voor een stage bij de grote voetbalclubs in Argentinië. Hij werd echter keer op keer afgewezen en had daardoor problemen om aan eten te komen. Toch zette hij door en kwam uiteindelijk in lagere divisies te spelen. Daar viel zijn goede spel op en binnen een aantal jaar werkte hij zich op naar de top van het internationale voetbal.

Volgens Cuadrado was dat niet eens het moeilijkste. "Het is gemakkelijk om er te komen, dat is 1 procent van het werk. Maar 99 procent bestaat uit het proberen om aan de top te blijven. God heeft mij het talent en de discipline gegeven om mijn dromen en doelen die ik als kind had te verwezenlijken. Zijn genade en gunstbewijzen hebben mij geholpen mentaal sterk te blijven tijdens de moeilijke momenten. Alles is mogelijk voor wie gelooft."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen