protest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2021 door Patrick Goede

Christenen in Cuba vragen gebed vanwege protesten: "Bid dat God een bloedbad voorkomt"

In Cuba zijn mensen massaal de straat op gegaan. De protesten zijn het gevolg van een zware economische crisis die het gevolg is van de coronamaatregelen. Christenen op het eiland spreken zelfs van een humanitaire crisis en vragen om gebed. "Bid dat God ons behoedt voor een bloedbad", laat Evangelical Focus uit hun mond optekenen.

De protesten begonnen afgelopen zondag en worden niet vaak gezien in het communistische land. President Miguel Díaz Canel heeft zijn aanhangers en supporters opgeroepen de protestanten op te zoeken en te confronteren. Vandaar ook de zorgen van veel christenen voor een bloedbad.

Verder is er in het land voedselschaarste en zitten ook de ziekenhuizen overvol. Moisés de Prada, hoofd van de pinkstergemeente in het land spreekt van een "chaotische en oververhitte" situatie. "Bid dat God een bloedbad voorkomt. Er zijn te weinig vaccins, veel mensen gaan dood en de dokters zijn moe. In elke provincie gaan mensen de straat op, de Cubanen verdragen de verdrukking niet langer."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen