School in Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2021 door Redactie

Christelijke scholen in Nigeria sluiten deuren na ontvoering 121 leerlingen

Christelijke scholen in Nigeria hebben te maken met zware vervolging. Leerlingen van de scholen worden gekidnapped door moslimterreurgroepen en gebruikt als (kind)soldaten of (seks)slaven. Dertien christelijke scholen in de regio Kaduna hebben besloten uit veiligheidsoverwegingen hun deuren te sluiten, meldt CBN News.

Afgelopen maandag werd de christelijke school Bethel Baptist High School in de plaats Damishi aangevallen. Naar verluidt werden er 121 leerlingen ontvoerd. Dit is de zevende ontvoering van leerlingen dit jaar. Als reactie besloten verschillende scholen in de regio hun deuren te sluiten. Volgens UNICEF hebben op dit moment 13 miljoen kinderen geen toegang tot onderwijs in Nigeria. "De crisis is op dit moment op zijn hoogtepunt", aldus UNICEF woordvoerder Peter Hawkins.

"De beslissing zal gevolgen hebben voor de onderwijskwaliteit en de toekomst van de studenten. Er is nog geen passende reactie gevonden op het regionale geweld. De aanvallen laten duidelijk zien dat mensen niet veilig zijn in openbare ruimtes, laat staan in hun eigen huizen", aldus Scot Bower, de directeur van de wereldwijde hulporganisatie voor vervolgde christenen CSW (Christian Solidarity Worldwide). 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Waarom hoor je dit niet in het nieuws?

Of indien wel maar zo klein en vaak verdraaid.