Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2021 door Redactie

Advocaten kritisch: diversiteitsbeleid Biden in strijd met godsdienstvrijheid

Een groep van 21 vooraanstaande Amerikaanse advocaten is het niet eens met het nieuwe diversiteitsbeleid van Biden. De regering-Biden maakt een nieuw anti-discriminatiebeleid voor LHBTI'ers naar aanleiding van een uitspraak van het Hooggerechtshof in 2020. De advocaten stellen dat de nieuwe regelgeving in strijd is met de religieuze vrijheid en vrijheid van meningsuiting van Amerikanen, aldus de Christian Post.

Afgelopen maand stelde de regering van Biden richtlijnen op voor staten om te handelen naar de Bostock uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof in 2020. Gerald Bostock won een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever Clayton County. Hij werd ontslagen nadat hij interesse toonde in een softbalwedstrijd voor homoseksuelen en stapte hierom naar de rechter. Bostock ging meerdere keren in hoger beroep. De zaak werd uiteindelijk behandeld door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Daar werd besloten dat discriminatie op de werkvloer op het gebied van iemands geaardheid of genderidentiteit valt onder discriminatie op grond van sekse zoals omschreven in de Amerikaanse grondwet. De regering trekt deze uitspraak door in beleidsvoering op het gebied van gescheiden kleedkamers en toiletten en het gebruik van voornaamwoorden op basis van iemands genderidentiteit in plaats van sekse.

De 21 Amerikaanse staatsadvocaten zijn kritisch op de beleidsvoering van Biden. Ze vallen onder de beste advocaten in hun staat en hebben een vooraanstaande functie in het verdedigen van rechten van Amerikaanse burgers. "De rechters richtten zich tijdens de Bostock zaak expliciet op werkovereenkomsten en benadrukten dat ze geen uitspraak deden over aparte toiletten, kleedkamers en kledingvoorschriften op basis van sekse", aldus de advocaten in hun brief aan Biden. "Daarnaast bood Bostock geen enkele basis voor een bewering dat het gebruik van biologisch bepaalde voornaamwoorden de wet zou kunnen schenden. Integendeel, het Eerste Amendement beschermt het recht om voornaamwoorden aan anderen toe te kennen op basis van hun geslacht."

Biden tekende aan het begin van zijn regeringsperiode in januari een decreet waarin hij pleit voor meer gelijkheid onder transgenders en niet-transgenders. Volgens de 'Equality Act' mogen scholen en andere overheidsinstellingen geen onderscheid meer maken tussen mannen en vrouwen op basis van hun sekse. Dit betekent onder anderen dat biologisch geboren mannen die zich een vrouw voelen mee mogen doen in sportcompetities voor vrouwen, maar ook dat zij gebruik mogen maken van vrouwentoiletten en -kleedkamers.

Lees ook: Waarom veel christenen bezorgd zijn over een omstreden wet van Joe Biden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het diversiteits"beleid" van Biden is in strijd met GOD!

Dat is de kern van dit "beleid".