Familie Hostetler
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2021 door Redactie

Amerikaanse zendelingen komen om bij vliegtuigcrash in Haïti

Begin juli zijn twee Amerikaanse zendelingen in Haïti om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash. Het gaat om de 43-jarige John Miller en de 35-jarige Trent Hostetler die beiden voor de organisatie ’Gospel to Haïti’ werkten. Dat maken verschillende Amerikaanse media bekend.

Vliegtuigcrash
De twee zendelingen waren in het vliegtuig onderweg van de Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti naar het ruigere berggebied in het zuiden van het land. De zendingsorganisatie runt in de regio een school en een medische kliniek. Het kleine vliegtuig zou hen van de hoofdstad naar de plaats brengen waar de medische kliniek is gevestigd. De zwangere vrouw van Hostelter was met hun drie kinderen al vooruit gevlogen met een ander vliegtuig. In dat vliegtuig was geen plaats meer voor de twee mannen, waardoor ze een ander vliegtuig moesten gebruiken.

Toen het toestel van Hostetler en Miller niet op tijd arriveerde, beseften ze dat er iets mis was. Niet veel later kregen ze te horen dat er een vliegtuig was neergestort. Reddingswerkers wisten de wrakstukken te bereiken, maar er waren helaas geen overlevenden. Er vielen ook vier slachtoffers die niets met de zendingsorganisatie te maken hebben.

Oproep tot gebed
De 35-jarige Hostetler woonde met zijn gezin permanent in Haïti en deed vooral veel administratief werk voor de organisatie. John Miller was als evangelist tijdelijk in de regio om mensen over Jezus te vertellen.

Gospel to Haïti maakt ook melding van het tragische ongeluk en roep op Facebook iedereen op om te bidden voor de vrouwen en de kinderen van beide zendingswerkers. Er is een crowdfund gestart voor de zwangere weduwe van Trent Hostetler en een crowdfund voor de achtergebleven familie van Miller. Na het tragische ongeluk zat de zwangere weduwe van Hostetler een week vast op Haïti omdat het land op slot ging na een moordaanslag op de president. Inmiddels is ze terug in de Verenigde Staten, net als de lichamen van de twee omgekomen zendelingen. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een verdriet is ook dit verlies.

Het leidt tot de vraag waartoe dit verlies…….

de vraag die Judas en anderen stelden, toen Jezus die dure kostbare nardus overgegoten kreeg….

Wij begrijpen Gods wegen niet, maar mogen toch belijden, dat Hij wat wij niet begrijpen, alle dingen met wijsheid bestuurt.

Terwijl andere apostelen op dat moment mensen uit de dood konden doen opstaan, stierf Jacobus, ‘de broeder des Heeren’ toch de marteldood.

Moge ‘Het bloed der martelaren moge ook hier het zaad der kerk zijn’…..