Diederik van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

13 juli 2021 door Redactie

SGP-senator over biddende bewindslieden: "Cruciaal om uit pandemie te komen"

In de Eerste Kamer werd maandag gedebatteerd over de verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19. In zijn bijdrage begon SGP-senator Diederik van Dijk over het feit dat meerdere Nederlandse bewindslieden na de aanslag op Peter R. de Vries aangaven te bidden.

”Het trof mij dat meerdere bewindspersonen (premier Rutte, minister Grapperhaus, minister Kaag) aangaven dat zij bidden voor Peter R. de Vries, na de verschrikkelijke aanslag op zijn leven. Wat mooi dat zij dit onbekommerd publiek deelden. Over zoiets persoonlijks als het gebed van deze bewindspersonen ga ik hier natuurlijk niet filosoferen. Ik wil wel graag zeggen dat het gebed tot de Heere God om als samenleving op een goede wijze uit de coronapandemie te komen evenzuur cruciaal is.”

Van Dijk sloot zijn bijdrage af met een citaat van Godfried Bomans over gebed: ’Iemand, die voor het slapen gaan neerknielt en bidt, kan men niet behoudend noemen. Men kan alleen zeggen dat hij iets behouden heeft. En de man, die gewoon in bed stapt, is dat kwijt.’

Lees hier zijn hele bijdrage.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen.

2 Kronieken 7:14 - NBV.