Colombiaanse social media ster
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2021 door Patrick Goede

Zaak Colombiaanse social media-ster met traditionele kijk op huwelijk wordt opnieuw bekeken

Het Colombiaanse constitutionele gerechtshof heeft er mee ingestemd dat de zaak waarin de Colombiaanse social media-ster Erika Nieto gedwongen werd haar video van YouTube te halen, opnieuw wordt bekeken. Nieto verkondigde daarin een traditionele kijk op het huwelijk aan te hangen maar wel andere opvattingen daarover te respecteren. Tot twee keer toe werd ze door activisten voor de rechter gesleept. Dat meldt de Christian Post.

De eerste keer werd Nieto vrijgesproken maar later werd ze door een lagere rechtbank gesommeerd om de video weer te verwijderen vanwege het "verspreiden van haat". Erika is erg blij dat er opnieuw naar de zaak gekeken wordt: "Iedereen heeft het recht om vrijmoedig zijn geloof publiekelijk te delen. Niemand zou bang moeten zijn voor censuur of rechterlijke vervolging. Door mij uit te spreken hoop ik dat er een discussie op gang komt en dat er meer tolerantie ontstaat voor verschillende perspectieven."

Ook Tomás Henríquez, directeur van Advocacy Latin America, meldt dat Nieto de grondwet aan haar kant heeft staan. Haar rechten gaan zelfs nog verder. "Ze heeft niet alleen de Colombiaanse grondwet aan haar zijde, maar ook elk mensenrechtenverdrag. Als we een vrije en dynamische samenleving willen moeten we altijd het gesprek boven censuur plaatsen. Uiteindelijk zijn mensen en de democratie de dupe als bepaalde stemmen het zwijgen wordt opgelegd."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoe kwalijk is het als mensen die het met de bijbelse visie van Erika Nieto niet eens zijn, als schijnargument het "verspreiden van haat" hanteren.
Voor diegenen die de waarheid haten voelt de waarheid als haat.