Boris Johnson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2021 door Patrick Goede

Boris Johnson: "Ik zie mezelf als een zeer slecht christen"

Ministerpresident Boris Johnson van het Verenigd Koninkrijk heeft zich in een interview uitgesproken over zijn christen zijn. In een lang biografisch stuk in The Times vertelt de politiek leider hoe hij naar het christendom kijkt: "Het christendom is een uitstekend ethisch systeem. Ik beschouw mezelf als een soort zeer, zeer slecht christen."

Verder zegt Johnson dat het christendom logisch op hem over komt. "Niets ten nadele van andere religies maar voor mij klopt het christendom gewoon."

Katholiek
Afgelopen maand werd Johnson ook al gevraagd naar zijn geloofsleven maar wilde hij daar niet al te veel over kwijt. Omdat hij onlangs voor de derde keer getrouwd is, en voor de eerste keer in de katholiek kerk, rezen er vragen over zijn geloof. Als katholiek mag de ministerpresident namelijk niet de namen van de Anglicaanse bisschoppen aan de koningin doorgeven. Een nogal merkwaardige wet want een Joodse of islamitische ministerpresident zou dit wel gewoon mogen doen.

Johnson werd als kind ook gedoopt in een katholieke kerk. De namen van de bisschoppen worden inmiddels door Lord Chancellor Robert Buckland naar de koningin verzonden om te voorkomen dat Johson kan worden afgezet.

Ali Kemal
Deskundigen en politiek commentators twijfelen aan Johnson's religiositeit, zo zou de politiek leider "geen enkel religieus bot in zijn lichaam hebben".

De overgrootvader van Johnson was overigens Ali Kemal, een moslimjournalist die werd gedood door een knokploeg met aanhangers van Ataturk. Hij werkte samen met de Britten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Johnson vertelde eerder bij de BBC dat zijn overgrootvader de hele Koran uit zijn hoofd kende en hij bekende zelf als student een Bijbelkennisprijs te hebben ontvangen. 

Voor een project van de King James bijbelvertaling waarbij op YouTube de complete Bijbel werd voorgelezen las Johnson Jesaja 11 en noemde de King James Version "Het allermooiste en belangrijkste werk uit de Engelse literatuur."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Nou Boris,

Bekeer je en ga de heilzame weg door het leven aan Jezus' hand.