kind lhbti-vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2021 door Redactie

Deelname aan pride-parade op school verplicht voor jongetje (4): christelijke moeder stapt naar de rechter

Een christelijke jongetje (4) moest verplicht meelopen in de pride-parade op zijn basisschool. Moeder Izzy Montague stapte naar het schoolbestuur en legde aan hen uit dat haar zoontje niet mee zou doen met de pride-dag vanwege hun christelijke geloof, meldt Christian Today. De jongen kreeg geen vrijstelling voor de dag van Heavers Farm Primary School in het zuiden van Londen. Montague besloot de school aan te klagen voor directe en indirecte discriminatie. Deze week, bijna drie jaar na het incident, vindt de rechtszaak plaats.

"Ik probeerde de pride-dag niet eens tegen te gaan. Ik wilde alleen maar dat mijn zoon onderwijs zou ontvangen in plaats van indoctrinatie", aldus Montague. De moeder wil met de rechtszaak bewustwording creëren onder ouders over wat er wordt geleerd aan kinderen op basisscholen. "Ik wil voorkomen dat andere ouders door dezelfde moeilijkheden als ik moeten gaan."

Montague wordt bijgestaan door de christelijke belangenbehartiger Christian Legal Centre. Voorzitter van de organisatie Andrea Williams ziet hoe soortgelijke zaken steeds vaker voorkomen in Groot-Brittanië: "Het is een voorbeeld van 'totalitolerantie' (tolerantie van alles en iedereen, red.) wat we steeds duidelijker op de voorgrond van onze samenleving zien treden. De mensen die tolerantie en diversiteit zo luidkeels verkondigen, blijken uiteindelijk niet geïnteresseerd in het praktiseren van deze tolerantie richting andersdenkenden. Een bepaalde agenda wordt bij onze kinderen ingeprent op school. Ouders hebben geen mogelijkheden meer om hun kinderen op te voeden met hun eigen religieuze en filosofische overtuigingen."

Sinds het incident in 2018 gaat het zoontje van Montague niet meer naar Heavers Farm Primary School. De school begon de moeder verder tegen te werken toen ze het verzoek indiende tot uitschrijving van haar zoon. Heavers Farm heeft geweigerd te reageren op de rechtszaak.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Helaas zien we hier weer de drammerigheid van de mensen die "tolerantie en diversiteit zo luidkeels verkondigen, maar uiteindelijk niet geïnteresseerd blijken te zijn in het praktiseren van deze tolerantie richting andersdenkenden".
S
"Drammen" was het nog in de tijd dat Westerse landen nog niet in de huidige mate geseculariseerd waren. Want nu is "drammen" "dwingen" geworden. Het is droevig maar één van de geestelijke voordelen is dat maskers afvallen.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (1)