Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2021 door CGMV

CGMV organiseert Pensioen Aftrap Dagen

CGMV vakorganisatie organiseert met de Pensioen Aftrap Dagen een nieuwe driedaagse pensioencursus waar de deelnemers zich vanuit een christelijke identiteit kunnen voorbereiden op hun pensioen.

De Pensioen Aftrap Dagen zijn bedoeld voor werknemers die kort voor hun pensioen staan en (eventueel) hun partners. In een kleine groep van maximaal 25 personen komen de deelnemers drie dagen bij elkaar om te praten over het naderende pensioen en zich te laten informeren over de vele keuzemogelijkheden die er tegenwoordig zijn rond pensioen. Tijdens de cursus ligt de focus op het financiële plaatje, maar er is ook aandacht voor de toekomstige levensfase. Serieuze onderwerpen en gesprekken worden afgewisseld met ontspanning, plezier en zingeving.

De deelnemers ontvangen een volledig pakket aan informatie over pensioenen en AOW in Nederland. Samen met cursusleiders Jan en Hanneke van Harten gaan ze aan de slag met het maken van een concrete pensioenplanning en een financieel plan. Verder staan er verschillende wandelingen, met opdrachten en oefeningen, op het programma. “We helpen mensen een solide plan te maken en leggen financiële plaatjes naast elkaar. Als je een plan hebt, kun je de dingen doen die je wilt en leuk vindt. Als je geen pensioenplan hebt, overkomt het leven je”, zeggen Jan en Hanneke van Harten. “Zo maak je een verantwoorde stap naar een blijvende betekenis van je leven na je pensioen.”

De eerste Pensioen Aftrap Dagen staan gepland voor dinsdag 5 oktober tot en met donderdag 7 oktober 2021 op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Cursusleiders Jan en Hanneke van Harten hebben een afwisselend programma gemaakt met theorie, praktijk, oefeningen en wandelingen. Zo worden de deelnemers optimaal voorbereid op hun pensioen.

CGMV organiseert de Pensioen Aftrap Dagen niet alleen voor haar leden, maar ook als een christelijk alternatief voor de bestaande pensioencursussen. Hiermee hebben christelijke werknemers in Nederland een alternatief waarin ruimte is voor zingeving en geloofsvragen.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen