Naftali Bennett
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2021 door Redactie

Israëlische premier Bennett: "De Bijbel bindt Amerika aan Israël"

"Het zijn niet de gemeenschappelijke morele en democratische waarden die Amerika en de Joodse staat in eeuwige vriendschap verbinden, het is de Bijbel", aldus de Israëlische premier Naftali Bennett deze week in een toespraak ter gelegenheid van de 245e Onafhankelijkheidsdag van Amerika. Hij hield zijn toespraak in de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, schrijft Israël Today.

De Israëlische oud-premier Benjamin Netanyahu en zijn gezin hebben afgelopen weekend kort na middernacht de ambtswoning in Jeruzalem verlaten. De voorman van de rechtse Likud-partij moet plaatsmaken voor zijn opvolger, de rechtse nationalist Naftali Bennett. Die gaat het land twee jaar leiden. De nieuwe regering met Bennett is een maand geleden beëdigd. De anti-Netanyahu-coalitie telt acht partijen die samen 61 van de 120 zetels hebben in de Knesset, zoals het parlement heet. 

Hij merkte op: "Iedereen die de Amerikaanse geschiedenis heeft gelezen, weet dat de revolutionaire ideeën van de oprichters van Amerika voortkwamen uit hun geloof en diepgaande kennis van de Hebreeuwse Bijbel, de Tenach. Zij waren zeer geleerd en stichtten Amerika op basis van de beginselen van de Bijbel. Zij zagen de inzichten van de Bijbel in de menselijke natuur, burgerlijke deugdzaamheid, sociale orde en politiek gezag als essentieel voor de vestiging van deze nieuwe grote natie, Amerika.

Evenzo was het de visie van onze oude profeten, dat de verstrooide ballingen van Sion op een dag zouden terugkeren naar het land Israël. Het is de diepte van deze gedeelde idealen en de gedeelde identiteit die onze naties in een onverbrekelijke band samenbindt."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik mag hopen dat Bennett gelijk heeft, maar....