Olympische Spelen Japan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2021 door Dirk van Genderen | Eternity News

Een miljoen uur gebed voor Japan tijdens Olympische Spelen

Op 23 juli beginnen de Olympische Spelen in Japan. Ter gelegenheid hiervan vragen Japanse christenen aan christenen wereldwijd om gezamenlijk tijdens de Olympische Spelen één miljoen uur voor Japan te bidden. ‘Japan 1 Miljoen’ is een initiatief van het ‘Japan International Sports Partnerschip’ (JiSP) en de ‘Japan Evangelical Missionary Association’.

"Het zou een geweldig geschenk zijn van de wereldwijde kerk aan Japan, één miljoen uur gebed om de Heere te smeken Zijn genade ook aan Japan te schenken", aldus JiSP-leider dominee Keishi Ikeda.

Japan staat op de tweede plaats van meest onbereikte volken met het Evangelie. Minder dan 1 procent van de 126 miljoen Japanners gaat weleens naar een kerk.
Dominee Ikeda wordt gedreven door een visioen, waarin de Japanse kerk zal groeien naar tien miljoen in 2024. "Dat zal Japan veranderen, dan kunnen zendingsteams vanuit Japan de wereld insturen."

Eén miljoen uur gebed voor Japan lijkt heel veel en is dat wel bereikbaar? "Dat is zo, maar wij hopen dat er één miljoen christenen zijn die tussen 23 juli en 8 augustus, dus tijdens de Olympische Spelen, elk een uur voor een geestelijke herleving in Japan willen bidden."

Op de website ‘Japan 1 Million’ kunnen bidders meer informatie vinden en ook aangeven dat ze mee zullen bidden.
"De geestelijke nood in Japan is heel groot", aldus Marty Woods van JiSP. "Wij verwachten het van de Heere, dat Hij zal werken in ons land. We hopen en bidden dat we vanuit Japan met het Evangelie de wereld in kunnen gaan."

Woods is een zendeling uit Australië, die ook al tijdens vorige Olympische Spelen actief was om het Evangelie te brengen en christenen aan te sporen tot gebed. Hij ervaart nu al de zegen van de gebeden voor Japan, maar er is zo’n verlangen naar meer. Vierhonderd gebedsnetwerken buiten Japan hebben al aangegeven mee te gaan bidden. Ook de Bijbel app YouVersion spoort christenen aan mee te bidden.

Bovenstaand bericht verscheen via Eternity News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen