logo Navigators Utrecht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2021 door Redactie

Ook bij christelijke studentenvereniging Utrecht flink aantal coronabesmettingen na feestje

Sinds de versoepelingen ontstonden er overal in Nederland brandhaarden van het coronavirus. Ook op christelijke studentenverenigingen grijpt het virus om zich heen sinds er weer feestjes worden georganiseerd. Nadat eerder al bleek dat een gala van Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR) voor bijna 80 besmettingen zorgde, loopt het aantal besmettingen bij de Utrechtse afdeling van de christelijke studentenvereniging ook flink op.

Bij NSU zijn inmiddels tientallen besmettingen, onder meer nadat er een feestje werd georganiseerd waarbij zo’n veertig aanwezigen waren. Minstens 23 van hen zijn positief getest. Daarnaast vonden er verschillende besmettingen binnen commissies plaats. Net als andere studentenverenigingen in Utrecht die te kampen hadden met coronabesmettingen, heeft NSU nu besloten het verenigingsjaar vroegtijdig te beëindigen. Onder meer een gala, dat volgende week op de agenda stond, is afgelast. De vereniging hield zich overigens aan de regels zoals testen voor toegang. 

Dat deed men bij de Rotterdamse afdeling van de christelijke studentenvereniging echter ook en alsnog ging het mis. Tijdens een recent gala werden er bijna 80 studenten besmet. Opvallend daarbij is dat iemand die beschikte over een negatief testbewijs een dag later wel positief op corona testte. Daarna ging het snel en bleek dat het coronavirus flink had huisgehouden op het feest. In totaal werden 78 aanwezige studenten besmet. Niemand van hen werd ernstig ziek. Vorig jaar vonden er ook al een kleine dertig besmettingen plaats bij de Groningse afdeling van Navigators. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Besmet zijn mét een goed immuunsysteem zorgt tijdelijk voor griepverschijnselen.

Daarna herstel je en nog sneller met de juiste vitamines/mineralen. Groepsimmuniteit wordt bevorderd en door antistoffen ben je nadien goed en lang beschermd tegen andere varianten van corona!

Een ander verhaal geldt voor gevaccineerden. Het immuunsysteem werkt niet meer na vaccinatie. Spike-eiwitten gaan een eigen leven leiden in gevacc. lichamen, zitten in alle organen en brengen schade toe. Steeds meer horen we over hartfalen, hersenbloedingen en trombose.

I
Het is een beetje dom om je te laten testen. Doe het gewoon niet. Klaar. De hele pandemie is dan over. Hoera!
I
Het is een beetje dom om je te laten testen. Doe het gewoon niet. Klaar. De hele pandemie is dan over. Hoera!