C. A. Hoekman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Vragensteller worstelt met uitverkiezing: 'Ik loop tegen allerlei muren op'

"Diep van binnen weet ik ook wel dat het uiteindelijk opgelost zal worden als de Heilige Geest in je zal werken. Dat zal gebeuren als je uitverkoren bent en als je niet uitverkoren bent dan zal dat niet gebeuren. Ik vind dat een vreselijke gedachte en wil daar eigenlijk ook niet aan denken omdat ik me dan zo opstandig voel naar God en dat wil ik niet! Ik krijg dan vaak verkeerde gedachten en loop tegen allemaal muren op", aldus een vragensteller die worstelt met de uitverkiezingsleer in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Hoor je het onze Heere Jezus Christus uitroepen?", antwoordt C. A. Hoekman, voormalig ouderling in de gereformeerde gemeente te Kapelle-Biezelinge. "Wees blij met mij, want ik heb mijn schaap gevonden, dat verloren was (Luk. 15:6b). Zie je Jezus gaan? Achter Zijn verloren schaap aan? Ben jij dat? Een schaap verdwaald in de wildernis van het leven. Een schaap dat God en zijn thuis kwijt is. Reddeloos verloren. Nog één toekomst, sterven en omkomen buiten God en Zijn kudde. En weer zeg ik het. Zie je Jezus gaan? Achter Zijn schaap aan? Hij wordt één met dat schaap.

Jezus werd aan ons gelijk, uitgenomen de zonde. Hij weet precies, wat al jouw problemen en onmogelijkheden zijn. Vertel ze aan Hem. Kom tot Mij, is Zijn welmenende nodiging. Hij wil je redden. Al waren je zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren zij rood als karmozijn, ze zullen worden als witte wol (Jes. 1:18). Je staat voor God en je hebt niets, totaal niets om God tevreden te stellen. Kom, kom tot Mij, Ik heb alles gedaan, alles volbracht. Niets hoef jij noch te doen. Kom, zoals je bent.

Ik las ergens: Het Evangelie is niet een goed advies aan mensen, maar goed nieuws over Christus, niet een uitnodiging aan ons om iets te doen, maar een verklaring van wat God heeft gedaan; niet een vraag maar een aanbod. Nooit meer uitgekeken raken op Jezus Christus. Zelfs wie, achterin de rij van de aanbidders, een glimp opvangt van deze grote Koning, is onuitsprekelijk gelukkig. Aan Jezus’ voeten mag je uithuilen, uitrusten, moed grijpen, de toekomst onder ogen zien. Met Hem en bij Hem ben je veilig."


Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- "Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- 5 Bijbelteksten die je helpen wanneer je worstelt met geloofszekerheid
Meer over Geloofszekerheid »

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
De uitverkiezingsleer is onbijbels en brengt schade aan mensen. De Bijbel leert keer op keer dat God ons verantwoordelijk stelt. Aan beloften stelt God ook voorwaarden. Zo ook over de behoudeniskwestie aan de 7 gemeente in Openbaring. God schenkt de kroon des levens wanneer wij volharden tot het einde. Zoals Paulus zegt, Ik heb de goede strijd gestreden en het geloof behouden. Dan mogen we de kroon ontvangen volgens Openbaring 3:21. Dat is echter geen kroon of troon om te heersen zoals aardse heersers, maar zoals Jezus bij de voetwassing leerde
@ Henny van der Burgh

Iemand die de uitverkiezing ontkent en de Afval-leer aanhangt schreef ooit:“Persoonlijk vind ik het een geruststelling om te weten dat mijn lot in mijn eigen handen ligt en dat ik dit lot alleen kan verkrijgen door afhankelijk te zijn van De Goede Vader.”

On-Bijbelser kan het haast niet! Beweren dat de eeuwige erfenis in mensen handen ligt, is volkomen in tegenstrijd met Gods Woord.

Ons lot ligt niet in onze handen, maar in die van onze Heiland. Hij heeft alle gelovigen verzegeld met de Heilige Geest.

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)