christelijk meisje pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2021 door Redactie

Pakistaanse school ontkent verkrachting christelijk meisje (8)

Een Pakistaans christelijk meisje (8) werd verkracht op school. Het meisje kwam huilend en bevend thuis in een bebloed uniform, meldt Morning Star News. Nadat het meisje van de ergste schrik was bekomen, vertelde ze aan haar ouders wat er was gebeurd. De ouders stapten naar de school, de politie en de mogelijke dader, maar werden door geen van allen geholpen.

Leerkrachten weigerden de misdaad toe te geven. Shahzad en zijn vrouw dienden een aanklacht in tegen de school bij de lokale politie. De agenten negeerden de aanklacht en gaven aan dat de ouders het zelf met de school op moesten lossen. "We probeerden vervolgens opnieuw in contact te komen met de school, maar werden erg vijandig te woord gestaan. De school wil niet betrokken worden bij de zaak. Uiteindelijk gaf de school toe dat onze dochter was verkracht door een vier jaar oudere jongen met de naam Joel."

De familie van Joel gaf aan dat de jongen niet op school was op de dag van het incident. De ouders worden van het kastje naar de muur gestuurd en vinden geen gehoor in de zaak. Ze willen graag opkomen voor hun dochter, maar weten niet hoe ze het op kunnen lossen nu de school, de politie en de familie van de mogelijke dader weigeren mee te werken.

Christenen in Pakistan hebben het zwaar te verduren. In het islamitische land worden de gelovigen behandeld als tweederangsburgers. Pakistan staat op plek 5 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Radicale moslims hebben het volgens de christelijke hulporganisatie met name gemunt op vrouwen en kinderen. Zij lopen het risico op verkrachting, ontvoering en uithuwelijking nadat zij gedwongen zich moeten bekeren tot de islam. Door corruptie en een rechtssyteem waarin christenen regelmatig worden benadeeld, kunnen de Pakistaanse christenen zich vaak slecht verdedigen tegen de misstanden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

V
Laten we allen als christenen in Nederland bidden dat de school de verkrachter en zijn familie alsmede de politie geen rust zullen vinden totdat ze deze broeders en zusters recht zullen verschaffen. Dat de Heilige Geest hun leven verstoord tot ze recht doen en recht spreken. Ik begin nu.