Lionel Messi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2021 door Redactie

Messi wint Copa met Argentinië: "God heeft deze prijs voor mij bewaard"

Zondagavond werd de finale van het EK voetbal gespeeld. Italië kroonde zich daarbij tot Europees Kampioen. De nacht ervoor vond de finale van de Zuid-Amerikaanse variant plaats. Wereldster Lionel Messi won met Argentinië deze finale en bedankte God na afloop van de wedstrijd.

De Copa América is het kampioenschap voor landenteams in Zuid-Amerika. In de nacht van zaterdag op zondag kruisten de eeuwige rivalen Brazilië en Argentinië de degens in de finale van het toernooi. Daarbij stonden veel spelers op het veld die bij een club in Europa spelen. De meest bekenden daarvan waren de Argentijn Lionel Messi (Barcelona) en de Braziliaan Neymar (PSG).

Argentinië wist de wedstrijd uiteindelijk met 1-0 te winnen. Hoewel Lionel Messi al jaren gezien wordt als de beste speler ter wereld en door sommigen zelfs als de beste speler ooit, is het pas de eerste prijs die hij met Argentinië wint. Het zorgde na afloop van de wedstrijd voor emotionele taferelen. De superster zakte na het laatste fluitsignaal door zijn knieën, hief zijn gezicht ten hemel en sloeg zijn handen voor zijn ogen. ”Dit is niet te geloven”, was zijn eerste reactie. ”Ik geloof dat God dit succes voor mij heeft bewaard. Nog wel in een finale tegen de Brazilianen in hun land.”

Ook deelt Messi op Instagram een foto waarbij hij de beker toont: ”Dit is waanzinnig, dank u God!”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De centrale vraag is : bemoeit God zich met (de keuze voor) mijn werk. Zelf geloof ik dat niet. Het maakt Hem niet uit of ik voetballer, dokter of bakker wordt. De vraag is HOE ik mijn werk doe. Binnen het raamwerk van Zijn richtlijnen, dat is bepalend. En ja je mag Hem danken voor je werk. Maar of Hij jou een doelpunt gééft......, zeer twijfelachtig.