God bless abortions protest pro-abortusactivisten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2021 door Redactie

Vandalisme groot Amerikaans Christusbeeld: "God zegene abortus"

Pro-abortusactivisten van Indecline uit Arkansas hingen een groot spandoek aan een Christusbeeld met de tekst 'God Bless Abortions' ('God zegene abortus', red.). Kent Butler beheert namens de christelijke organisatie The Great Passion Play het Christusbeeld. Hij probeert positief te blijven ondanks het vandalisme. "Ik hoop dat mensen hun aandacht zullen richten op Jezus", aldus Butler in gesprek met de Christian Post.

Het Christ of the Ozarks-beeld van bijna 20 meter hoog, ongeveer zeven verdiepingen, is een symbool van hoop in het noordwesten van Arkansas. Het beeld werd in 1966 opgericht. Het beeld is onderdeel van The Great Passion Play, waar jaarlijks meer dan een half miljoen mensen kijken naar een visuele uitwerking van de laatste dagen van Christus op aarde. "Deze plek is erop gericht om Jezus te verhogen. God keert al het kwade ten goede, zoals staat in Genesis 50. Ik denk dat het belangrijk is dat we ons richten op de boodschap van het beeld en The Great Passion Play en niet op politieke invloeden."

De beheerder van het beeld heeft het spandoek zo snel mogelijk van het beeld verwijderd met hoogwerkers van een lokaal bomenbedrijf. De provocerende actie van de Indecline pro-abortusactivisten trok veel aandacht van de media en helaas ook van een aantal bezoekers. "Elke dag komen er 1.000 tot 1.500 mensen naar het beeld op zoek naar hoop, liefde en vrede. Publiciteitsstunts als deze maken het moeilijk voor de mensen om dit te ervaren", aldus Butler.

Afbeelding: Instagram Indecline

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Brutale krachten ontvouwen zich meer en meer, zonder gêne.

Er is een pallet aan onderwerpen dat een kanteling van 180 graden móét doormaken om door de "links-liberale diversiteits" agenda te worden geabsorbeerd.
M
Als ik dit zie rijst bij mij de vraag wat erger is; deze goddeloze beeld of deze godslasterlijke spandoek!