Voormalig drummer Andy Williams
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2021 door Patrick Goede

Voormalig drummer Casting Crowns overleden na motorongeluk: "We geloven dat hij meer leeft dan ooit tevoren"

Andy Williams, de voormalige drummer van de Casting Crowns die eind vorige maand in het ziekenhuis belandde vanwege een motorongeluk op weg naar de kerk, is aan zijn verwondingen overleden. Voorman Mark Hall van de Casting Crowns liet dat afgelopen vrijdag op zijn Instagram weten: "We geloven dat hij vandaag meer leeft dan ooit tevoren", aldus Hall.

Mark Hall begint zijn bericht met: "Eerder vandaag, rond 1 uur vanochtend, is Andy Williams heengegaan om bij Jezus te zijn. Hij heeft een fantastische strijd gestreden maar de verwondingen eisten teveel van zijn fysieke lichaam."

Hij vervolgt: "Jullie baden samen met ons dat Andy wakker zou worden. Jullie baden samen met ons dat Andy zou genezen. Jullie baden samen met ons dat God een wonder zou doen. Terwijl we rouwen om het feit dat Andy niet langer onder ons is en we het wonder hier op aarde niet hebben mogen zien, zijn onze gebeden wel verhoord. Hij is genezen, hij is ontwaakt en we geloven dat hij meer leeft dan ooit te voren."

Beeld: Mark Hall, op de achtergrond is Andy Williams te zien in de lichtblauwe blouse.

Ook haalt de leadzanger de woorden van Paulus aan en vertelt hij zijn volgers dat gelovigen niet kijken naar de dingen die hier op aarde zichtbaar zijn maar dat ze kijken naar dat wat (nog) onzichtbaar is, het eeuwige.

"We vieren dat Andy in de armen van zijn Redder is en we zijn dankbaar voor de herinneringen en de lach die Andy bij een ieder teweeg bracht die hem kende. We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor jullie gebeden, steun en oneindige liefde. Jullie hebben met ons meegeleefd in deze lastige periode en we voelden constant jullie nabijheid", aldus Mark Hall.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mark Hall (@markhallcc)

De laatste update van de gezondheidstoestand van Williams ging over het feit dat hij een operatie moest ondergaan omdat de dokters wilden weten waarom hij hevige koorts bleef houden. De kerk is een crowdfundingactie gestart om de medische kosten en andere bijkomende kosten die de familie van de drummer moet maken te kunnen betalen. In totaal proberen ze 250.000 dollar op te halen. De teller staat inmiddels op 75.000 dollar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen