single
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Joyce (20) is single: "Ik vind het soms lastig om daarmee om te gaan"

"Je ziet zo weinig singles in de kerk, waardoor je het gevoel krijgt dat jij als christelijke single niet dezelfde waarde hebt als een christen die wel een relatie heeft", zegt Joyce (20) in gesprek met EO BEAM.

Ze ervaart soms de nodige sociale druk. "Dan komt mijn oma ineens naar me toe en zegt: ‘Hoe zit het daar nou mee?’ Ik vind het soms lastig om daarmee om te gaan en probeer het maar van me af te lachen of schone schijn op te houden. (...) Als ik het er moeilijk mee heb, ga ik eerst naar God. Het is ook iets waar ik me voor schaam, ik weet niet goed waarom. Door die schaamte bespreek ik het liever met God dan met iemand anders."

Ze maakt duidelijk dat het nummer ‘You Say’ van Lauren Daigle haar veel kracht geeft. "Gewoon het idee dat God van je houdt en het niet uitmaakt wie je bent, helpt me enorm." Lees hier het volledige gesprek met EO BEAM.

Lees ook: Zes gevoelige uitspraken van christenen over singles en Vijf redenen om als christen single te zijn. CIP.nl sprak hierover eerder met Erika Pors: "Als christelijke singles zijn we bang om onszelf te laten zien".


Singles
- Zes tips om als getrouwde christen singles te omarmen
- Waarom singles heel erg nuttig zijn in Gods koninkrijk
- Vijf redenen om als christen single te zijn
- "Single zijn in Gods koninkrijk is iets moois"
- Geloven en single zijn: "Als christen voelde ik me enorm mislukt"
Meer over Singles »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen